Welkom op de LUCA-perspagina. Hier kun je terecht voor onze recente persberichten, publicaties en andere media-uitingen. 

Ben je journalist en heb je een vraag? Neem gerust contact op met één van onze perscontacten. We brengen je graag in contact met onze decaan of met een expert in een van onze expertisevelden.

Wil je als eerste op de hoogte zijn van ons laatste nieuws of onze laatste persberichten zien? Registreer je op onze mediadesk!

Snel naar

Woordvoerder

Simon Van Damme
Algemeen-directeur - Decaan

Perscontacten

  • Manu Roegiers, 0472 66 19 68

Over LUCA

LUCA.corporate

LUCA School of Arts (LUCA) is een multidisciplinaire onderwijs- en onderzoeksomgeving waarbinnen creatief talent zich artistiek, uitvoerend en technisch kan ontplooien en ontwikkelen.

Beleidsplan 2016-2020

LUCA School of Arts (LUCA) is een multidisciplinaire onderwijs- en onderzoeksomgeving waarbinnen creatief talent zich artistiek, uitvoerend en technisch kan ontplooien en ontwikkelen.

Facts & Figures

LUCA bundelt de kracht en de expertise van vijf gerenommeerde instellingen op evenveel campussen: Sint-Lukas Brussel, Narafi Brussel, C-mine Genk, Sint-Lucas Gent en Lemmens Leuven

Huisstijl en logo

Een doordachte huisstijl zorgt voor herkenning en samenhang in al onze communicatie-uitingen. Het logo is de kern van de identiteit van onze organisatie, een identiteit die is opgebouwd uit meerdere…

Agenda

28Jun
11Nov

Clara Spilliaert en Dennis Ceylan zijn deze zomer aanwezig in Knokke met een duotentoonstelling die sculptuur, glas en keramiek combineert.

9Sep
23Sep

Post-Industrial Crafts, dat is de titel van een nagelnieuw en zeer actueel onderzoekstraject dat door LUCA Campus C-mine afdeling Productdesign met een groepstentoonstelling wordt gelanceerd tijdens Brussels Design September. 

21Sep

FILMEU brings together four European Higher Education Institutions: - ULHT - Lusófona University - Lisbon (Portugal) - SZFE - University of Theatre and Film Arts - Budapest (Hungary) - LUCA - School of Arts - Brussels (Belgium) - Dún Laoghaire Institute of Art Design and Technology - Dublin (Ireland) Together, these institutions collaborate with the common objective of jointly promoting high-level education, innovation and research activities in the multidisciplinary field of Film and Media Art.

24Sep

Fast Forward naar 2045! Wat doet een kunstenaar / designer in 2045?  Is er dan überhaupt nog nood aan artistieke en creatieve profielen?

En wat betekent dat voor jou vandaag? Als student, docent, onderzoeker of administratief of technisch medewerker in LUCA.

25Sep
29Sep

#LUCAgrad21 - Expo

  • Vrije kunsten
  • Grafisch ontwerp
  • Educatieve Master
  • Textielontwerp
9Oct
29Oct

Initiatief van LUCAdocent Roel Vande Winkel leidt tot tentoonstelling en boek met 150 iconische filmaffiches. 

18Nov
18Dec

Knal! is het Leuvense stadsfestival van de Big Bang. LUCA neemt deel met installaties en performances.

Onze experts

Deze lijst is in opbouw en is onder voorbehoud. Indien je nood hebt aan een expert opinion kan je contact nemen met een van onze perscontacten. We brengen jullie in contact met de juist mensen.

Beeldverhaal en Animatie

Geert Van Goethem
Regisseur, campus Genk

Gerda Dendooven
Illustratrice, campus Gent

Pascal Lefèvre
Geschiedenis van het Beeldverhaal, campus Brussel

Film

Patrice Toye
Regisseur, campus Brussel

Geert Genbrugghe
campus Vorst

Leen Engelen
Theorie, campus Genk

Fotografie

Annick Geenen
Modefotografe, campus Genk

tbd

Liesbeth Decan
Geschiedenis van de fotografie, campus Brussel

Game & 3D Design

Ronald Clays
Productdesigner, campus Genk

Caroline Vanden Hole
Interior design, campus Gent

Caroline Goossens
Recensent, campus Brussel

Muziek

tbd

Jeroen D'Hoe

Johan Uytterschaut

Drama

tbd tbd

 

Grafische & Reclame

Anneke Rombaut
lector Reclame, campus Gent

Steven Devleminck
Docent Information Design, campus Brussel

Katrien Van Haute
Ontwerpgeschiedenis, campus Gent

Kunst

Robin Vermeersch
Schilder, campus Gent

tbd

Jeroen Laureyns
Kunstrecensent, campus Gent

Lerarenopleiding

Maureen Magerman    

Bouw

Barbara Keppens