Aandacht voor jou als ondernemend student

Vanuit LUCA participeren wij met onze campus C-mine in het PitchPlease ecosysteem van Vlaio. Dit is een platform waarbij we jou als student willen prikkelen, enthousiasmeren, verbinden en wegwijs maken in jouw ondernemingszin. Dit betekent dat jij ons kan aanspreken als je met vragen zit rond 'ondernemend' zijn. Dit betekent niet dat je een project moet uitwerken, het verbeteren van je ondernemende competenties is even waardevol.
We ondersteunen jouw zoektocht naar kennis, beantwoorden heel wat van je vragen, we brengen je in contact met anderen, we coachen je en maken jou wegwijs in een breder netwerk. Wij geloven dat er op onze campus heel wat ondernemende studenten rondlopen met impact op de creatieve/artistieke sector. Dus laat van je horen.

Wat kan ik er mee?

Wil je meer of beter ondernemend zijn? Heb je een idee waarmee je zit? Wil je er gewoon al eens over babbelen? Zoek je specifieke kennis? Zit je vast en wil je zoek je coaching? Wil je wegwijs geraken in ondersteunde diensten? Wil je andere ondernemende jongeren ontmoeten? Of weet je gewoon nog niet waar beginnen?

Dan zetten wij jou alvast extra op weg. Dit doen we door workshops, webinars, evenementen, netwerking, ondernemerswedstrijden, ... om jou vanuit verschillende hoeken te informeren, prikkelen en wegwijs te maken. We doen dit onder de paraplu van PitchPlease maar we leggen wel onze focus op onze LUCA studenten.

En bij wie kan je terecht?

Zit je met een vraag, wil je er aan beginnen, weet je niet waar te beginnen, wil je een vrijblijvend gesprek, wil je meer weten, op de hoogte blijven, ... dan is Jan Louis De Bruyn jouw geknipte contactpersoon. Hij coördineert binnen LUCA C-mine alle soorten van ondernemende initiatieven. Hem contacteren kan je via email of telefoon (0478 36 76 35). 

Wil je als LUCA student alvast reeds het label student-ondernemer aanvragen (lees hier alvast meer)? Dus je studies combineren met de opstart van een je eigen zaak? Dan neem je best rechtstreeks contact jouw LUCA zorgcoach Anne-Lise Bas. Zij geeft alle nuttige uitleg en brengt jouw registratie in orde.

Maak gebruik van onze eigenste Unizo-adviseur. In het kader van onze samenwerking met Unizo, heeft een ondernemers-coach geregeld zitmomenten in onze C-mine hub. Contacteer Zehra Ozmen voor een afspraak en dan kan je er zo mee samenzitten.

Een hippe plek om 'ondernemend' bezig te zijn

Op onze campus loop je er bijna tegenaan als je richting onze kantine wandelt. De hub werd eind 2020 afgewerkt en is de plek om ondernemende studenten samen te brengen. We hebben ervoor gezorgd dat deze ruimte gezellig en functioneel ingericht is. Jij mag als student hier gebruik van maken als je wil brainstormen over een project, een vergadering wil doen met medestudenten, als docenten willen vergaderen, als je met onze Unizo-coach wil ontmoeten, ...

Het wil niet zomaar een studentenplek zijn. De hub kan gebruikt worden door elke LUCA student op voorwaarde dat je er iets actiefs in doet rond een of andere vorm van ondernemerschap. We vragen je om zorgvuldig met deze plek en materialen om te gaan. Zo kan iedereen lang genieten van deze handige plek.

Ondernemershub op C-mine campus LUCA
Meer weten over PitchPlease Limburg

Hier kan je meer lezen over de evenementen die we samen doen onder de PitchPlease paraplu. En op deze website kan je ook jouw project registreren zodat het aandacht krijgt en zichtbaar wordt in ons Limburgse ecosysteem.

We doen dit niet alleen

PitchPlease is ontstaan vanuit Vlaio (Vlaams Agentschap Ondernemen) in het kader van de 'ecosystemen van studentensteden'. Sinds november 2020 werken de steden Genk en Hasselt samen en dekken we met dit ecosysteem gans Limburg. Onze LUCA campus C-mine is samen met de UHasselt, de PXL en de UCLL één van de 'hoger onderwijs'-instellingen die een cruciale rol spelen voor het maximeel betrekken van studenten.

Alle partners in PitchPlease

Gebruik de superhandige Vlaio Startersgids

Wil je al meteen verder springen met je idee? Dan is de online startersgids van Vlaio een handig toolkit om je stapsgewijs wegwijs te maken in alle facetten voor het in elkaar boksen van een sterk ondernemingsplan. Op een heldere en logische manier vind je hier alle soorten van nuttige informatie terug.