ma 29.03 - do 01.04.2021, Volledige dag

Globe Aroma, Moutstraat 26, 1000 Brussel

Uitnodiging workshop Educatieve Master LUCA

Van 29 maart tot en met 1 april 2021 nodigt de Educatieve Master je uit om deel te nemen aan een artistieke uitwisseling met kunstenaars Sepake Angiama & Byron Kalomamas. De workshop gaat door bij Globe Aroma in Brussel en mikt op 15 deelnemers. Studenten uit alle academische LUCA opleidingen zijn van harte welkom. 

Via ‘a Module for Temporary Infrastructures’ stellen Sepake Angiama en Byron vragen zoals hoe toegankelijk kennis en educatie op dit moment zijn en wat vereist is om verandering mogelijk te maken binnen kunstinstellingen. Ze zullen ons begeleiden doorheen de transformatie van een mogelijke toekomst  whereby access to knowledge and education is understood as a social pedagogy of self-determination.  A knowledge which is embodied and not only transforms the self but also by extension, others and the environment in which these bodies come together. We ontwikkelen een gezamenlijke praktijk waarbij deelnemende LUCA studenten een gelijkwaardige samenwerking aangaan met externe participanten (kunstenaars van organisatie Globe Aroma) die moeilijker toegang krijgen tot educatieve instellingen. 

Sepake Angiama is curator, docent en kunstenaar met interesse in het sociale kader van discursieve praktijken. Ze (co-)organiseerde onder meer educatieve programma’s bij dOCUMENTA 14 (2017), Manifesta 10 (2014), Tate Modern en Hayward Gallery. De LUCA workshop is een partnerschap tussen haar en kunstenaar Byron Kalomamas. Kalomamas ontwikkelt nieuwe visuele vocabularia via strategieën van interactie en toe-eigening, onder meer in de reclame. 

Praktisch: 

Wanneer? De workshop start op maandag 29 maart en sluiten af op donderdag 1 april. 

Waar? Globe Aroma, Moutstraat 26, 1000 Brussel http://www.globearoma.be

Prijs? Gratis

Voertaal? Engels

Voor wie? Alle LUCA studenten uit 3BA, masteropleidingen en de (verkorte) Educatieve Master kunnen zich kandidaat stellen. 

Inschrijven kan door het bijgevoegde formulier voor 7 maart 2021 door te sturen naar stijn.vandorpe@luca-arts.be

De activiteit gaat gepaard met de uitgave van een publicatie die de werking van de educatieve master kadert. Het boek wordt ingeleid door initiatiefnemers Sarah Késenne en Stijn Van Dorpe en bevat bijdragen van onder andere Gila Kolb & Ayşe Güleç, The Post Collective, engagement (Jacopo Buccino and Anneleen Lemmens), Sepake Angiama en Byron Kalomamas, Robin Vanbesien, Globe Aroma en Saidou Mamadou Ly. 

De workshop gaat door onder voorbehoud en respecteert bij ingang de Coronamaatregelen die op dat moment van kracht zijn. Wie deelneemt, engageert zich voor een intensieve werking en voorziet geen contact met studenten buiten de workshop. De timing vlak voor de Paasvakantie is gekozen om in het geval van een besmetting, het virus niet door te geven aan meerdere opleidingen of campussen.  


 

Spread the word