wo 30.11 - do 22.12.2022, Volledige dag

Campus C-mine Genk

Tentoonstelling

De expositie Stop/Start Motion: Expanded Animation in Contemporary Art plaatst het werk van vier artiesten die de brug slaan tussen animatie, beeldende kunst en interactieve kunst, in een dialoog met elkaar.

Kunstenaars

Alexandra Crouwers creëert een hybride (fysiek – digitale) immersieve ruimte, waar men wordt ondergedompeld in twee naadloze loop animaties. Het werk kan gesitueerd worden binnen de grotere reeks ‘The Plot’ waarin Crouwers, as deel van haar LUCA doctoraatsonderzoek, uiting geeft aan haar eco-angst. Kaja Renkas en Iwona Pom gebruiken AR , cut-up animatie en ruimtelijk design om grafische kunst en illustratie nieuw leven in te blazen. Ze presenteren een reeks posters, in de hen kenmerkende collage stijl, die een digitaal verlengstuk krijgen in de vorm van loop animaties. Marieke Verbiesen verkent met haar Mayhem Machine het gebruik van alternatieve interfaces om geanimeerde beelden te controleren. Ze nodigt uit om de grenzen van animatie en game te herdenken, voorbij het klassieke scherm, of de klassieke computermuis of controller.

Praktische informatie

De vernissage, inclusief receptie en Q&A met de artiesten, vindt plaats op 30 november, 6PM.

De expositie loopt van 30 november tot 22 december in de inkomhal van Campus C-mine Genk.

Organisatie

Georganiseerd in samenwerking met Re:Anima (Erasmus Mundus International Master in Animation), PLINTH en de bibliotheek van C-mine Genk.

Spread the word