Studio in de professionele bachelor Visual Design
Campus Gent / Sint-Lucas

Hoe ziet de opleiding eruit?

Studio Brand & Packaging

Om een goede verpakking te maken, moet je de ziel van het product vatten en de taal van de consument begrijpen. Dat betekent lekker diep graven op zoek naar dé perfecte synergie tussen doelgroepdefiniëring, merkpositionering, branding, grafische vormgeving, materiaalkennis, inschatten transportbehoefte, … allemaal domeinen die in deze studio aan bod komen. Storytelling, een knap werkend verhaal, is de sleutel tot een unieke commerciële communicatie die dient te werken in amper enkele seconden: het aankoopmoment. 

Brand & Packaging Design is een traject dat aangeboden wordt door de opleiding Visual Design  in Gent en is een mix waarbij grafische, beeldende en interieurvormgevers, productdesigners of industriële vormgevers in team hun kennis en vaardigheden aan elkaar doorgeven. Deze studiowerking wordt aangevuld met bedrijfsbezoeken en gastdocenten uit vermaarde brand- en packagingsbureaus uit binnen- en buitenland. 

Opgelet: Packaging kan passie worden, elke winkel wordt dan onderzoeksterrein.

Een verpakking vormgeven is helemaal niet eenvoudig. In de studio leer je de complexiteit ervan kennen. Niet enkel een aantrekkelijke vorm, maar ook een functioneel product maken voor de consumentenmarkt is de uitdaging. Merkpositionering, branding, grafische vormgeving, materiaalkennis … het zijn maar enkele domeinen die hier aan bod komen. Allemaal versterken ze jouw inzicht in de commerciële visuele communicatie. Design voor de toekomst heeft alles te maken met een circulaire economie, een belangrijk topic in de studio.

storecheck / doelgroep / moodboard / consument /

branding / storytelling / shelfimpact / prototype /  merkidentiteit / duurzaamheid


 

Studio Brand&Packaging combineren met andere trajecten?

Studio Brand&Packaging is perfect te combineren met andere trajecten die aangeboden worden in de opleiding. De relatie met Traject3D is niet ver te zoeken en ook een combinatie met opleidingsonderdelen zoals 'Cross Media' en 'Geschiedenis van de typografie' werpt duidelijk zijn vruchten af.  

Presentatie trajecten na afstuderen (Traject3D, Design For Impact, Brand&Packaging)

trajecten_levenslangleren.pdf

Je docenten

De gespecialiseerde en enthousiaste docenten Hans Plompen en Bart Maesen met praktijkervaring in de verpakkingssector vormen de kern van het docententeam. Ook de gastdocenten komen uit vermaarde brand- en packagingbureaus uit België en Nederland, zoals Quatre Mains, Catchafish, Heroes.studio ...

Waar heb je les?

Na je studie

Verder studeren

Na afstuderen biedt Visual Design aanvullend trajecten aan om extra skills te verwerven. Zo kan je opteren om een andere Studio (bv. Studio Digitaal of Studio Brand & Packaging) en/of traject 3D & interactive Design te volgen. Wil je graag als leraar aan de slag in het secundair of deeltijds kunstonderwijs, dan kan je kiezen voor de eenjarige verkorte educatieve bachelor.

Aan de slag

In de opleiding Visual Design word je geïnspireerd en uitgedaagd om je grenzen te verleggen. Het is een springplank voor je latere carriПre. Dat dit echt zo is, bewijzen onze oud-studenten. Zij zijn alomtegenwoordig in grafische, digitale, reclame of tekenstudio’s, uitgeverijen, audiovisuele productiehuizen, verpakkingsbedrijven… als webdesigner, mediaconsulent, art director, illustrator, grafisch vormgever, motion designer, UXdesigner, story board designer ...

Starten

Studio Brand&Packaging is toegankelijk voor zowel studenten, alumni en professionelen. Om in te schrijven moet je rekening houden met de toelatingsvoorwaarden.

Afhankelijk van jouw vooropleiding (zie schema hieronder):

  • kan je meteen starten
  • dien je een assessment af te leggen (motivatiegesprek en portfolio waaruit je interesse voor verpakking blijkt.) 

Meer info: bart.maesen@luca-arts.be

  • Je voldoet aan de voorwaarden i.v.m. taal, leerkrediet en verblijf. Meer info
    In onderstaand overzicht kan je alvast bekijken of je al dan niet een assessment moet doen. 

Nog vragen?

Contacteer ons. 
+32 2 447 14 00
info.sintlucas@luca-arts.be

Zit je nog met vragen over de kwaliteit van onze opleiding? Klik hier.