Professionele Bachelor Beeldende Vormgeving
Campus Gent / Sint-Lucas

Hoe ziet de opleiding eruit?

ONLINE TOELATINGSPROEF NU BESCHIKBAAR!
INSCHRIJVEN VOOR 22 APRIL 2020.

Crisis of niet, wij gaan door! Vanaf heden kan je onze eerste toelatingsproef online maken. Deadline voor indienen is woensdag 22 april, bekendmaking van de resultaten is woensdag 29 april. Alle info met betrekking tot deze proef vind je hier. Vergeet vooral niet vooraf in te schrijven!


In de opleiding Beeldende Vormgeving verwerf je inzichten én praktijkervaring in visuele communicatie om nadien als professional aan de slag te kunnen gaan in elke sector waar creativiteit een must is. In elke studio leer je projectmatig werken en naar creatieve oplossing zoeken voor concrete problemen. De 6 studio’s op een rijtje: Grafische, Digitale, Reclame, Open Design, Brand and Packaging en tenslotte studio Still.

Je maakt op een intensieve manier kennis met beeld, typografie, fotografie, compositie, verhoudingen en diverse media. Zo ontdek je de veelzijdigheid van de visuele communicatie. Je leert opdrachten interpreteren, concepten ontwikkelen en concretiseren. Je wordt, onder meer door het vak ‘Project’, aangemoedigd om op vraag van het werkveld zelfstandig reële projecten te verwezenlijken of deel te nemen aan internationale wedstrijden. Je krijgt de kans extra horizonten te verkennen in de modules Video, Foto of Experiment.Een gestoffeerde basis is van belang. Vakken waarin tekenen, kunst en cultuur, communicatie, onderzoek en ondernemerschap aan bod komen, zorgen voor de nodige brede vorming en bereiden je voor op je latere carrière. Via de gratis toegang tot de online leerbibliotheek Lynda.com kan je naast de vaste vakken ook andere vaardigheden verder aanscherpen.
De stage is hét moment om jouw kennis aan de praktijk te toetsen en extra ervaring op te doen. Je sluit je opleiding af met de bachelorproef. Dat is de bekroning van je studie en het ideale visitekaartje om te solliciteren.

Onze studio’s als kloppend hart
Binnen onze studio’s bereiden we je voor op een job in de creatieve industrie en meer specifiek in het domein van de visuele communicatie. In het eerste jaar wordt elke student ondergedompeld in een creatief bad om vanaf het tweede jaar zijn eigen traject te bepalen. Grafisch vormgever, digitaal ontwerper, illustrator, packaging designer of reclamemaker: elke student specialiseert zich, maar blijft een multidisciplinaire focus behouden. In elke studio is het bedenken van een concept cruciaal voor de concrete uitwerking. Die aanpak typeert ons, een opleiding waar denken én doen helemaal samengaan.


 

Grafische Studio


In de Grafische Studio verken je de hedendaagse grafische, typografische en beeldende taal. Vanuit een realistische briefing en een grondig onderzoek bedenk je een verrassend concept dat wordt uitgewerkt in een authentiek ontwerp en rake beeldtaal, passend voor de opdrachtgever en communicatief aantrekkelijk voor de ontvanger. Tijdens het ontwerpproces kijken we kritisch naar de inhoud en vorm van het onderwerp. Met veel aandacht voor materiaal, tactiliteit en afwerkingstechnieken maken we een afgewerkt product naar briefing. Een sterke  presentatie die mondeling en beeldend wordt toegelicht, geeft verder vorm aan de professionele niveau waar we naartoe werken.  

Video

communicatie / tekst & beeld / typografie / identiteit

materiaalkennis / experiment / logo / huisstijl / affiche / magazine

boek / interactief / website / publieke ruimte / social media

Je docenten

Johny Van de Vyver
Sara Geerts
Saskia Wierinck
Kris Demey

Waar heb je les?

CAMPUS SINT-LUCAS GENT
Alexianenplein 1
9000 Gent


 

Na je studie

Verder studeren

Na het afstuderen biedt onze opleiding nog  aanvullend trajecten aan om extra skills te verwerven. Zo kan je opteren om een andere Studio (bv. Studio Digitaal of Studio Brand & Packaging) en/of traject 3D & Interactive Design te volgen. Wil je graag als leraar aan de slag in het secundair of deeltijds kunstonderwijs, dan kan je kiezen voor de eenjarige verkorte educatieve bachelor.

Aan de slag

In de opleiding Beeldende Vormgeving word je geïnspireerd en uitgedaagd om je grenzen te verleggen. Het is een springplank voor je latere carrière. Dat dit echt zo is, bewijzen onze oud-studenten. Zij zijn alomtegenwoordig in grafische, digitale, reclame of tekenstudio’s, uitgeverijen, audiovisuele productiehuizen, verpakkingsbedrijven… als webdesigner, mediaconsulent, art director, illustrator, grafisch vormgever, motion designer, UXdesigner, story board designer ...


 

Toelatingsvoorwaarden en -examen

SCHRIJF JE NU IN VOOR ONZE EERSTE (ONLINE) TOELATINGSPROEF

Om te beginnen met de opleiding Beeldende Vormgeving moet je slagen voor de artistieke toelatingsproef. Je kan je nu onze eerste toelatingsproef online maken. De deadline is 22 april. Alle info met betrekking tot deze proef vind je hier. Vergeet vooral niet vooraf in te schrijven!

Je kan ook nog deelnemen aan onze toelatingsproef op 2 juli of 7 september.

  • Je hebt een Vlaams diploma secundair onderwijs (of behaalt dit in september 2020) of een diploma of toelatingsbewijs daarmee gelijkgesteld. 
  • Je voldoet aan de voorwaarden i.v.m. taal, leerkrediet en verblijf. Meer info >

Proefdagen en infodagen

Opencampusdagen

18 maart 2020, 14:00-17:00 GEANNULEERD

9 mei 2020, 11:00-17:00 GEANNULEERD

Infomoment

31 augustus 2020, 14:00

Nog vragen?

Contacteer ons. 
+32 2 447 14 00
info.sintlucas@luca-arts.be

Zit je nog met vragen over de kwaliteit van onze opleiding? Klik hier.