In de professionele bacheloropleiding Visual Design (eerder Beeldende Vormgeving of BBV) leer je jouw ziel in visueel design te leggen. De opleiding zal je stimuleren om de sluis van je eigen onuitputbare bron van ideeën en visuele kunst open te draaien.
De wereld is continu in verandering waardoor we als designers mee moeten evolueren. In elk van onze studio’s, Grafische, Digitale, Reclame, Studio Still en Brand&Packaging, leer je projectmatig werken en naar creatieve oplossingen zoeken voor actuele/moderne uitdagingen. Je gebruikt je brein om uiterst bewust over creatie na te denken. Want de keuzes die je als vormgever maakt hebben een grote impact op de toekomst van ons allemaal.
Visual Design @ LUCA biedt een uniek traject aan dat studenten de mogelijkheid geeft zich te ontluiken tot een echte visuele professional met een hoog gevoel voor design. Deze visie weerspiegelt zich in de opbouw van het programma. We vertrekken vanuit een ruime theoretische onderbouw met gespecialiseerde inhoudelijke én technische kennis binnen het domein van visual design. Deze basis wordt gecombineerd met een gevarieerd aanbod praktijkervaring (studiowerking, projectwerking, stage, bachelorproef) dat ook voldoende ruimte biedt voor uitdagende samenwerkingen op nationaal en internationaal niveau.
Voor een visueel overzicht van onze opleiding en zijn trajecten, daarvoor kan je terecht op onze blog.
In Studio Reclame worden studenten opgeleid tot creatieve denkers. Zij hebben de kracht om grote doelgroepen te bereiken, hun denken in een bepaalde richting te sturen of in beweging te houden. Het streven naar bewustwording en gedragsverandering bij de consument heeft de positie van reclame het laatste decennium volledig in beslag genomen.
Vandaag is de wereld enerzijds vluchtig en anderzijds turbulent. Veranderingen duiken op met een enorme impact. Niets lijkt nog stabiel en voorspelbaar. De creatief is genoodzaakt om hiermee rekening te houden. Door het formuleren van een inzicht en het creëren van een concept ontstaat een boodschap die overgebracht wordt via communicatie. Elke stap binnen het proces is van belang.
The What, Who, Why and How bepalen de strategie van een campagne. De reclamemaker ziet elke boodschap als Smart Communication, trouw aan klant en merk.
De creatief is genoodzaakt om rekening te houden met sociaal-maatschappelijke issues, economische evoluties en politieke omwentelingen. De student reclame houdt zich staande tussen sterk evoluerende media, creatieve tools en empowerment van de consument.
Het loskomen van het individuele denken en het opzoeken van samenwerkingen kan een idee versterken en groter maken.
Een belangrijke doelstelling in de opleiding Studio Reclame, is de student te laten evolueren van creëren vanuit hetgeen hij kàn maken, naar creëren vanuit wat hij wìl maken.
Studenten komen na het afstuderen zowel terecht in Advertising als in het brede veld van Communication. De wereld zal hen ontvangen, met de armen open.
creative thinking / concept provider / copywriting / art direction
research / communication design / digital creativity / campaigns
actual issues / social relevance / media innovation
Het docententeam beschikt over een lange en relevante ervaring in het werkveld. Naast het lesgeven zijn ze professioneel actief in de sector van Visual Design. Ze zijn niet schuw van onderwijsvernieuwing en beschikken over een goede dosis kritische reflectie en humor.
LUCA school of Arts heeft in Gent meerdere locaties.
De lessen van onze Studenten Visual Design (ateliers, studio’s, praktijkondersteunend lessen, theorie) vinden vooral plaats op onze site op het Alexianenplein, gelegen in het historische hart van Gent. Een stad met een bruisend uitgaansleven en een cultureel stimulerende omgeving een resem werkplaatsen (audio, hout, metaal, afgiettechnieken, fotografie, glas, grafiek, keramiek, print en scan, textiel, video en zeefdruk). Een ideale kruisbestuiving tussen de verschillende kunstdisciplines.
Gemiddeld 1 dag in de week zitten onze studenten op de prachtige site in Ter Beke (lessen tekenen, theorie)
Campus Gent
Alexianenplein 1
9000 Gent
+32 2 447 14 00
VERDER STUDEREN – LEVENSLANG LEREN
Na het afstuderen biedt onze opleiding nog aanvullend trajecten aan om extra skills te verwerven. Zo kan je opteren om aansluitend een andere Studio (bv. Studio Digitaal of Studio Brand & Packaging) en/of Traject3D te volgen. Wil je graag als leraar aan de slag in het secundair of deeltijds kunstonderwijs, dan kan je kiezen voor de eenjarige verkorte educatieve bachelor.
Heb je al een diploma op zak? Wil je je verder specialiseren in een creatieve richting? In het kader van levenslang leren bieden we ’s avonds of na afstuderen trajecten aan:
Benieuwd naar onze Trajecten na afstuderen? Hier vind je een overzicht.
Ook een masteropleiding is mogelijk na het succesvol voltooien van het schakelprogramma.
Voel je je geroepen om de wereld van visueel design te ontdekken? Wil jij op een creatieve manier impact maken op de toekomst?
Om te beginnen met de opleiding Bachelor Beeldende Vormgeving moet je deelnemen aan de artistieke toelatingsproef. De toelatingsproef heeft een gemiddelde slaagkans van 80% en geeft je een eerste inkijk in de opleiding. Schrijf je snel in en ontdek of BBV voor jou de perfecte match is. Opgelet: je mag slechts eenmaal deelnemen per jaar.
• toelatingsproef Zaterdag 23 april 2022: deadline uploaden opdracht Zaterdag 16 april 2022, 23u59
• toelatingsproef Woensdag 6 juli 2022: deadline uploaden opdracht Dinsdag 28 juni 2022, 23u59
• toelatingsproef Donderdag 8 september: deadline uploaden opdracht vrijdag 2 september 2022, 23u59
Je moet je vooraf inschrijven voor toelatingsproef. Kies voor Visual Design (Prof. Bachelor). Wanneer je ingeschreven bent ontvang je de opdracht in je mail.
Binnen de week na de toelatingsproef wordt jouw resultaat meegedeeld.
Je ontvangt een mail met de officiële bevestiging van het resultaat vanuit het studenten- en opleidingssecretariaat.
Meer informatie over de toelatingsvoorwaarden
Contacteer ons.
+32 2 447 14 00
info.sintlucas@luca-arts.be
Zit je nog met vragen over de kwaliteit van onze opleiding? Klik hier.