Praktijkassistent Schilderkunst Bert Huyghe en werkplaatsverantwoordelijke Printmaking Elke Van Kerckvoorde willen onder de noemer Studio Serieus een platform voor zeefdruk edities opstarten. De bedoeling van Studio Serieus is om gevestigde en opkomende kunstenaars de kans te geven om een professionele manier een artist print uit te geven.

Over Studio Serieus

Studio Serieus zal instaan voor het cureren, produceren en publiceren van gelimiteerde, met de hand gezeefdrukte, prints van kunstenaars die een link hebben met Luca. Zo is het de bedoeling dat er in 2021 drie edities verschijnen: één editie van een Luca docent, één editie van een Luca alumnus en één editie van een Luca student.

De kunstenaars zijn vrij om een eigen ontwerp aan te brengen. Studio Serieus zorgt ook voor publiciteit rond de release van elke print met duidelijke link naar Luca en archiveert deze op een website. De fusie tussen het fysieke van een zeefdrukprint en de website die zal fungeren als digitaal archief is ook een belangrijke pijler van Studio Serieus: hoewel het digitale en analoge soms ver uit elkaar lijken te liggen proberen we ze op deze manier beide uit te spelen als een vorm van laagdrempelige verspreiding van artistiek werk.

De bedoeling is om jaarlijks drie edities te produceren en uit te brengen. De release van een zeefdruk hoeft geen vaste formule te kennen, dit kan in samenspraak met de kunstenaar in kwestie besproken worden. De focus van Studio Serieus ligt op het hele proces van het produceren van een editie: van de gesprekken met de kunstenaar, tot de keuze van het papier. Van het ontwerpen en het drukken tot de verspreiding en het archiveren van de gelimiteerde edities.

Edities

#1 Bert Huyghe

#2 Dennis Ceylan

#3 Eva Vermeiren

Dit project werd gesteund met LUCA.breakoutmiddelen

Dit project werd gerealiseerd met breakout.steun van LUCA School of Arts. LUCA steunt studenten, onderzoekers, docenten en medewerkers die LUCA School of Arts via allerlei initiatieven zichtbaar willen maken in de buitenwereld en bundelt daarvoor middelen. Een centraal budget verleent op laagdrempelige wijze ondersteuning aan welomschreven initiatieven.

Spread the word