wo 23.11 - vr 25.11.2022

Beursschouwburg, Brussel

Surplus Cinema

Filmscreening

Surplus Cinema organiseert een driedaags programma over bewegend beeld en geluid van kunstenaars die zich als non-binair of vrouw identificeren in de context van Griekenland en haar verweven diaspora’s.

Dit reizende programma brengt kunstenaars, filmmakers, schrijvers, activisten, denkers en cultuurwerkers samen om ideeën uit te wisselen over samenwerken (“filming with”), de relatie tussen camera en zorg, en cinema als gemeenschapsvorming. Het programma richt zich op de geschiedenissen van verschillende generaties, de toeristische blik, film als activisme, film als collectieve ruimte en films die archieven en herinneringen dekoloniseren.

Via humor, het vermengen van codes, diasporisch zusterschap, Afro-bekentenissen, queer rouw en plezier, rerooting rituelen, filmische broeinesten en zintuiglijke verwennerij zoomt Surplus Cinema in op diasporische, onopgeloste en ontbrekende ervaringen in film(maken).

Programma

Camera work as Care work w/ Elli Vassalou & Christina Phoebe

Surplus Cinema

  • LOOPED SCREENING
  • WE 23.11 18:00 - 23:00 
  • TH 24.11 18:00 - 23:00 
  • FR 25.11 18:00 - 23:00 

DAY 1 - Filming with

DAY 2 - Out of the tourist gaze

DAY 3 - Imaging action

Organisatie

Het programma van deze eerste editie van Surplus Cinema is samengesteld door Maria Christoforidou, Rabab El Mouadden, Christina Phoebe en Elli Vassalou. 

Speciale dank aan Geli Mademli & Anna Asterinou. 

Dit programma wordt ondersteund door VGC, Beursschouwburg, Workspacebrussels, LUCA School of Arts en DocNomads.

Credits beeld: Christina Phoebe in samenwerking met United African Women Organization, Amygdalià, 2019