06.06.2019

Unieke samenwerking om kunstleraren op te leiden

LUCA School of Arts ondertekende zonet een unieke samenwerkingsovereenkomst met twee zeer sterke spelers op het domein van de educatieve bachelors. In de regio Brussel werkt LUCA School of Arts voortaan samen met Odisee. Voor kunstprofessionals die in Gent een lerarenopleiding willen volgen, slaat LUCA School of Arts de handen in elkaar met Arteveldehogeschool. Twee keer een match made in heaven! 

LUCA School of Arts is dé referentie in hoger kunstonderwijs met campussen van Gent tot Genk. Odisee en Arteveldehogeschool zijn experten in het opleiden van leraren. Samen bundelen deze drie hogescholen hun knowhow en expertise. Het beste van twee werelden: een uitstekende lerarenopleiding én een excellente kunstopleiding. De opleidingen starten vanaf september 2019.

Simon Van Damme, algemeen directeur LUCA School of Arts en decaan bijzondere faculteit kunsten KU Leuven:
“Kunst en creativiteit zijn belangrijke bouwstenen in onze maatschappij. Excellente leraars opleiden met artistieke bagage past dan ook in onze LUCA-visie. We zijn heel fier dat we het educatieve bachelor traject in Brussel en Gent kunnen aanbieden met onze respectievelijke partners Odisee en Arteveldehogeschool, twee hogescholen met een uitstekende reputatie op het vlak van de lerarenopleiding. Dit is een samenwerking waarbij iedere partner zijn sterkte ten volle kan inbrengen, in het belang van onze studenten.”

Wie kan aan de opleiding beginnen?

Studenten met een bachelordiploma Film-TV-Video, Fotografie, Beeldende Vormgeving of Interieurvormgeving die zin hebben om leraar te worden. 

Waar staat de opleiding voor?

Studenten breiden hun vakmanschap als professional verder uit met het oog op een loopbaan als leraar. Afhankelijk van het persoonlijke profiel wordt het traject bepaald. De opleiding kan voltijds in één jaar afgerond worden of worden gespreid over twee jaar. Er wordt gekozen tussen een dag- en een avondopleiding. Wie al een opdracht als leraar heeft kan het LIO-traject volgen (leraar in opleiding).

Wat leren studenten?

In de opleiding komen alle taken en rollen van een leraar uitgebreid aan bod: coachen, communiceren, leermateriaal ontwerpen, in team samenwerken ... Studenten leren hoe je het vakgebied op een boei-ende manier aan jongeren aanbrengt. Ze ontdekken hoe de technische en artistieke expertise wordt overgebracht en de motivatie van leerlingen kan worden versterkt. Al doende wordt er heel wat kennis en vaardigheden opgebouwd. 

Dit is een samenwerking waarbij iedere partner zijn sterkte ten volle kan inbrengen, in het belang van onze studenten.

Simon Van Damme, algemeen directeur LUCA School of Arts en decaan bijzondere faculteit kunsten KU Leuven