Een select netwerk van kunstenaars en kunstliefhebbers

Hans Op de Beeck, Jef Neve, Michaël Roskam, David Claerbout, Stephan Vanfleteren, Mélanie de Biassio, Laura Verlinden, Sara De Bondt, Ilah, Jeroom, Michaël Borremans … Het zijn maar enkele van de vele oud-studenten die uitgroeiden tot toonaangevende kunstenaars.

De vrienden van LUCA maken deel uit van een hecht, select netwerk van kunstliefhebbers, van mensen die nauw samenwerken met LUCA en haar beleidsmakers. Via de vrienden van LUCA maken ze deel uit van de LUCA-gemeenschap en komen ze in contact met gelijkgestemden.

Help artistieke en creatieve ideeën mee realiseren

Kunstonderwijs betekent meer dan het organiseren van bachelor- en masteropleidingen. Het zijn ook de honderden projecten die studenten gezamenlijk of individueel realiseren, het zijn onderzoeksprojecten van docenten maar ook vele concerten, tentoonstellingen, filmvoorstellingen, performances en lezingen die jaarlijks worden gecreëerd voor een ruim publiek. Onze vrienden nemen niet alleen deel aan die projecten, ze helpen ons ook om die mee mogelijk te maken.

Beleef unieke artistieke ervaringen

LUCA School of Arts organiseert jaarlijks een rist culturele activiteiten. Aan de meest markante en unieke van die concerten, tentoonstellingen en lezingen koppelt LUCA een bijzondere ontvangst voor haar beste vrienden. Zo kan je naar een concert komen en wordt je verwelkomd door Marc Erkens, ga je samen met een van onze alumni kijken naar een film die ze net hebben uitgebracht, krijg je een rondleiding door de curator in één van de tentoonstellingen die we cureren voor het MUHKA, het SMAK, … LUCA zorgt ervoor dat je niet alleen waardevolle activiteit meemaakt, maar dat je unieke ervaring opdoet.

Programma 2022 - 23 in opbouw

ma 17.10.2022, 18u

STAM Gent

Wat hebben Leonardo Da Vinci, Le Corbusier en Katrien Herdewyn gemeen? Het is de manier waarop ze wetenschappelijke kennis en nieuwe technologie combineren met artistieke creativiteit, mensgestuurd ontwerp en structurele duurzaamheid.

do 30.03.2023, 20u

LUCA Campus Lemmens, Leuven

Concertzaal

LUCA Philharmonic met als dirigent Michel Tilkin brengt De Enigmavariaties van Elgar en Symfonie nr. 8 van Dvorak. 

vr 30.06.2023, 10u - zo 02.07.2023, 20u

Campus Sint-Lucas Gent

 

LUCA GRADUATION SHOW '23 + INHULDIGING BEELDENTUIN
Tentoonstelling BA & MA Visual Design, Interieurvormgeving & Beeldende Kunsten

Overzicht activiteiten

17Oct

Wat hebben Leonardo Da Vinci, Le Corbusier en Katrien Herdewyn gemeen? Het is de manier waarop ze wetenschappelijke kennis en nieuwe technologie combineren met artistieke creativiteit, mensgestuurd ontwerp en structurele duurzaamheid.

22Apr

Dit 10-daagse festival biedt ruimte aan ontwerpers om hun ideeën te delen met de bezoekers en bewoners van Gent.

10Mar
20Mar

LUCA studenten brengen hun Jazz muziek op de negende editie van Leuven Jazz.