-

Compressorenhal 
C-mine Genk

Weird is wonderful, wonderful is weird

Tentoonstelling

Op C-mine loopt momenteel “Wonderful things”, de grootste tentoonstelling ooit over het uitgebreide en spraakmakende werk van de inventieve en internationaal bekende fotograaf TIM WALKER. Voor de studenten Fotografie van campus C-mine is dit een uitstekende aanleiding en inspiratiebron voor het creëren en exposeren van nieuw werk onder de noemer ‘Weird is Wonderful – Wonderful is Weird’

#Weirdiswonderfulwonderfulisweird

Internationale fashion crew strijkt neer op C-mine en begeleidt studenten tijdens foto shoot

Tijdens een intensieve werkweek die start op 12 oktober creëren de studenten tien fantasievolle en indrukwekkende fotosets onder begeleiding van de toonaangevende Amsterdamse modefotografe Sanja Marusic en professionele scenografen zoals Lies Van Look en Jo Klaps. De fotostudenten werken hiervoor nauw samen met jonge talentvolle fashiondesigners zoals Timothy Scholte, Max Niereisel, Jolieke Kessels, Ashley Luypaers en  Michelle Cornelissen.

Het hoogtepunt van de workshopweek vindt plaats op 15 oktober als de impressionante fotoshoots met modellen, visagisten en styling in de opgebouwde sets plaatsvinden in het energiegebouw van C-Mine.

Exclusieve blik achter de schermen in 360°

Tentoonstelling zet publiek zelf aan het werk en geeft blik achter de schermen van de modefotografie

De nieuwe beelden, die gemaakt zijn tijdens de werkweek zullen onthuld worden op 23 oktober en zullen ook tentoongesteld worden in de ruimte. 

Bezoekers worden uitgenodigd om mee het reilen en zeilen van de opbouw van deze fotoshoots achter de schermen te volgen. Ze krijgen zo een exclusieve blik op de wereld van de glamoureuze fashion fotografie.

Vanaf 17 oktober mogen bezoekers zelf ervaren hoe het voelt om model te zijn, door de sets te gebruiken als selfie-achtergrond. De beste selfies worden met de #weirdiswonderfulwonderfulisweird worden beloond met mooie prijzen!

Naast de indrukwekkende fotosets kan je ook een selectie zien met de beste modefoto’s van onze studenten van de laatste jaren.

Belangrijke data:

  • 15 oktober: Grote finale: Neem een kijkje achter de schermen van de fotoshoots! 
  • 23 oktober: Onthulling van de nieuwe beelden! 
  • 17 oktober – 10 november: Expo open voor publiek. Bezoekers mogen selfies maken in de sets.

Catalogus

Weird is wonderful, wonderful is weird

Over de LUCA-opleiding Fotografie op campus C-Mine

De opleiding Fotografie van campus C-Mine, Luca School of Arts daagt het fotografische medium continu uit om op vernieuwende manieren visuele verhalen te creëren op het kruispunt van de kunsten en de creatieve industrie. Het is dé foto-opleiding voor aanstormend en eigenzinnig talent. Het is een creatieve broedplaats voor visuele duizendpoten, beeldmakers, hybride kunstenaars, artdirectors en production designers.

De opleiding maakt deel uit van LUCA School of Arts. LUCA bundelt de kracht en de expertise van vijf gerenommeerde instellingen op evenveel campussen: Sint-Lukas Brussel, Narafi Brussel, C-mine Genk, Sint-Lucas Gent en Lemmens Leuven. Met een ruime waaier aan professionele en academische opleidingen met meer dan vijftig studietrajecten in Audiovisuele Kunsten en Technieken, Beeldende Kunsten en Vormgeving, Interieurvormgeving, Bouwkunde, Productdesign, Muziek en Drama is ze een unicum in Vlaanderen.

Video

Organisatie:

Beeldende Kunsten – Fotografie, Luca School of Arts, Campus C-Mine en Cultuurcentrum C-Mine

3600, Campus C-Mine Genk

Met dank aan: