zo 27.11.2022, 10u - 17u

De Krook, Gent, UFO, Gent

Beurs

Programma

Laat je kinderen en tieners kijken door een microscoop, schrijven op een kleitablet, experimenteren met een VR-bril, testen hoe goed ze kunnen ruiken, hun eigen computerspel programmeren, koekjes proeven voor de wetenschap, …

Leer in korte lezingen hoe planten met de toenemende droogte omgaan, waarom je je kinderen best wat risico’s laat nemen, of hoe de vierde industriële revolutie onze levens verandert. Discussieer mee over cybersecurity en over het Belgische drugsbeleid. Raak je het noorden kwijt in de LGBTQ- terminologie? Dan moet je bij penisdokter Piet Hoebeke zijn, met zijn lezing ‘Gender in de blender’!

Verbaas je over de overtuigende manier waarop comedian-mentalist Gili iedereen voor de gek houdt. Met slechts vijf zintuigen, een flinke kennis van de menselijke geest en jaren oefening, lijkt hij werkelijk over een zesde zintuig te beschikken. Mis deze unieke gratis show (vanaf 16 jaar) niet!

Verken onze experimentenmarkt en ontdek waar ons eten vandaan komt of hoe computers gevoelens proberen te begrijpen, test je pijndrempel, luister naar bomen, leer hoe antistoffen je tegen ziektes beschermen, …

Meer info over elk van onze bijna honderd activiteiten vind je hieronder.

De week voor de Dag van de Wetenschap zal je hier ook een handig ‘blokkenschema’ kunnen downloaden, waarin alle activiteiten geroosterd staan volgens tijdstip en zaal.

Praktisch

Ons wetenschapsfestival vindt plaats in de Krook (Miriam Makebaplein 1) en in het nabijgelegen Ufo (universiteitsforum) van de UGent (Sint-Pietersnieuwstraat 33), van 10 uur tot 17 uur.

Lees meer over hoe je ons kan bereiken.

Enthousiast? Laat je Facebookvrienden weten dat je komt, door je aan te melden op het facebook-event van het festival.

Honger of dorst? In het Krookcafé kan je terecht voor de kleine honger en een drankje. Je kan ook in de buurt terecht: onder meer Or coffee (in de St.-Pietersnieuwstraat), Pain Perdu (in de Walpoortstraat) en Fitchen (in de Vlaanderenstraat) zijn open op zondag (maar niet per se de hele duur van het festival – check de openingsuren).

Organisatie

logo's

Spread the word