Het filmlandschap groeit, maar daarmee ook de concurrentie tussen diegenen die daarin aan de slag willen gaan. Het belang van een visitekaartje voor beginnende regisseurs en acteurs neemt toe, alleen op die wijze kunnen zij producenten, overheidsdiensten en potentiële investeerders of regisseurs overtuigen van hun talent.

Acteurs overtuigen eerst met een demo-film en daarna met een casting. Regisseurs moeten leren op een goede manier te casten, acteurs moeten weten hoe een casting mee te doen. Voor de meeste acteurs is een casting in het beste geval een soort van examen in het slechtste geval een traumatische ervaring. Nochtans is een goede casting even belangrijk als een goed scenario bij het maken van een film. Daarom organiseert de opleiding Audiovisuele Kunsten van LUCA een geïntegreerde workshop casting en shooting. 

Bedoeling van de workshops is om zowel acteurs als regisseurs de techniek van een goede casting bij te brengen. Alles verloopt net als bij een professionele productie. De acteurs worden door een jonge regisseur gecast en na een eerste try-out volgt een definitieve keuze, een lezing en een film. De deelnemers doen niet alleen een belangrijke ervaring op, ze nemen ook het filmpje dat het resultaat is van deze oefening mee naar huis. 

  • WORKSHOP CASTING/ACTING – 10de EDITIE
  • SEPTEMBER-DECEMBER 2020
  • Uiterste inschrijfdatum : 5 september 2020
  • Datum preselectie : midden september 2020

Picture :Florence Guillaume and Victoria Lewuillon in : 'Panda de Merde' from Laurens Heijs c 2020 Luca School of Arts/Laurens Heijs

Spread the word