Amy Peeters

Felt

Mijn fascinatie voor vilt is groot. Enerzijds door zijn tactiliteit en esthetische pure schoonheid. Anderzijds door de bescherming en warmte die zich schuil houdt in het materiaal. Als vilt op een pure manier gebruikt wordt verdiend het een plaats binnen de kunst- en design wereld.

De handmatige techniek van het vilten is arbeidsintensief en brengt je dichter bij het materiaal. De vele uren die je spendeert door het materiaal met je eigen handen te kneden zorgt ervoor dat je het beter begrijpt en apprecieert.
Door vilt te integreren in kille, koude en grote ruimtes zoals bijvoorbeeld betonnen ruimtes krijgt men een gevoel van warmte en bescherming. Daarbij heeft vilt akoestische en isolerende kenmerken, zodat problemen in deze ruimtes gedeeltelijk opgelost kunnen worden. Als ontwerper probeer ik mensen anders te laten kijken naar vilt. Bij meerdere mensen heeft vilt een verkeerd beeld, ze associëren het met het hobbyistische en kitsch. Dit beeld wil ik veranderen. Hierdoor probeer ik vilt te bekijken op een nieuwe en verrassende manier. Deze zoek ik door vilt te combineren met andere technieken zoals weven, breien of borduren. Ik onderzoek hoe deze technieken gekoppeld of omgevormd kunnen worden tot vilt.

Ik wil een gevoel creëren, een gevoel van warmte en bescherming als mensen in contact komen met de ruimte en met mijn werken. De vilt staat loodrecht tegenover de koude en kilheid van betonnen vloeren. De mens kan zich als het ware beschermen door de objecten en moet de koude akelige vloer niet aan raken.

Amy Peeters
Amy Peeters
Amy Peeters
Amy Peeters
Amy Peeters

©2018 LUCA School of Arts. Lees onze gebruiksvoorwaarden en privacybeleid.

website by