Annabella Schwagten

Voor Annabella Schwagten is fotografie het middel om mensen en hun gebruiken, onderlinge relaties, tradities, identiteiten beter te begrijpen.

De camera kan een altijd evoluerend, bewegend ‘iets’ vastzetten in de tijd en geeft ons de kans hierbij stil te staan en het te bestuderen vanuit verschillende context. Annabella Schwagten behaalde haar bachelor diploma fotografie in Sint-Lukas Brussel. In haar werk is ze voortdurend op zoek naar de geheimen van het dagelijkse leven, de wereld waarin we ons continu bewegen en ontdekt met haar beelden een nieuwe wereld die zich daarin schuilhoudt.

In de reeks die ze in Recyclart toonde, was Annabella Schwagten zélf de centrale figuur en haar persoonlijke leefwereld errond het onderwerp. Met wegwerpcamera’s leg ze vast hoe ze die wereld ervaart en ondergaat.

Elke persoon heeft een eigen identiteit die uit meerdere versies van zichzelf bestaat. Een ‘ik’ in thuisverband is vaak een andere ‘ik’ bij vrienden. Maar al die verschillende rollen vormen samen wel het volledige ‘ik’ of ‘zelf’. Annabella Schwagten toont, hoe die verschillende ‘zelven’,  van zichzelf, onafhankelijk van elkaar op een verschillend manier plaats nemen, in tijd en ruimte, maar uiteindelijk in harmonie weer samenkomen.

©2018 LUCA School of Arts. Lees onze gebruiksvoorwaarden en privacybeleid.

website by