Anne-Leen Gevaert

Anne-Leen (°1994) startte haar opleiding hobo aan de Academie voor Woord, Muziek en Dans in Torhout, waar ze in 2012 afstudeerde bij dhr. Bram Nolf met grootste onderscheiding.

Momenteel studeert Anne-Leen verder bij dhr. Bram Nolf aan LUCA School of Arts, campus Lemmensinstituut. Ze behaalde er haar eerste prijs notenleer in 2014, en haar bachelordiploma hobo in 2015.
In haar opleiding werkt ze samen met dirigenten Kurt Bikkembergs, Ivan Meylemans, Jan Van der Roost, Jos Vermunt en Lucas Vis, en volgt ze les kamermuziek bij Bart Coen, Greet Severens, Philippe Benoit en Christel Kessels.
Daarnaast volgde ze al masterclass hobo bij Albrecht Mayer en Lajos Lencses, en een masterclass rietenbouw bij Le Roseau Chantant.

Haar orkestervaring begon bij het Houtlands Jeugdensemble in 2007. Het ensemble is het kleine broertje van Koninklijk Harmonieorkest De Jongelingskring Torhout o.l.v. Nico Logghe, waar Anne-Leen deel van de hobopupiter werd in 2011. Ook speelde ze mee in het Jeugd- en Muziekorkest Oost-Vlaanderen (JeMOO) o.l.v. Geert Soenen, dit van 2008 tot 2013. Sinds 2012 is ze vast lid bij Symfonieorkest Akademos o.l.v. Marc Sierens.

Anne-Leen is actief als freelance-muzikant bij diverse ensembles en orkesten, o.a. Frascati Symphonic te Leuven, Lumen Symphonicum te Gent en Orchestre royal de chambre de Wallonie. 
Ze is vast lid van vzw Sacred Places, een organisatie waar vaardigheden en disciplines bij elkaar worden gebracht. Onder de noemer ‘hobo mysterious’ verzorgt ze er improvisatie- en soundscapeprojecten.

Daarnaast was Anne-Leen ook al actief als docente hobo, bij o.a. SAMWD Deinze en het SLAC te Leuven. Sinds september 2016 geeft ze les in de Academie voor Woord, Muziek en Dans te Torhout. 
In september 2017 start Anne-Leen met een gloednieuwe hoboklas in muziekschool De Pinte.

Naast haar instrumentale bezigheden is Anne-Leen actief als koordirigente. Sinds februari 2017 dirigeert ze gemengd koor Lamidore uit Torhout. 

Anne-Leen Gevaert
Anne-Leen Gevaert
Anne-Leen Gevaert
Anne-Leen Gevaert
Anne-Leen Gevaert

©2018 LUCA School of Arts. Lees onze gebruiksvoorwaarden en privacybeleid.

website by