Bal, Nadine

Saxofoon / Kamermuziek

Nadine behaalde haar eerste prijzen voor notenleer, saxofoon, kamermuziek en muziekgeschiedenis aan het Lemmensinstituut te Leuven. Nadien behaalde zij haar Hoger Diploma saxofoon, met grote onderscheiding, in de klas van Norbert Nozy (1986). Na haar studie in België studeerde ze aan het Muziekconservatorium in Maastricht en behaalde ze daar haar diploma (Cum Laude) van "Uitvoerend Musicus" Aan het Koninklijk Conservatorium Brussel behaalde Nadine in 1994 het Hoger DIploma Kamermuziek, met onderscheiding, in de klas van A. Van Lysebeth. In 2014 studeerde ze af als Master Kamermuziek aan LUCA School of Arts, Campus Lemmens. 

Nadine was laureaat van de Nationale Muziekwedstrijd van het Gemeentekrediet in 1980, laureaat van de Edmond-Hustinckxprijs in 1989 en van de de Horlait-Dapsens prijs voor kamermuziek in 1992.  

Als docent is Nadine actief aan LUCA School of Arts, Campus Lemmens en lerares saxofoon aan KSO Lemmensinstituut. 

Nadine is actief in het saxofoonkwartet "the Circling Saxes".  In mei 1992 verleende dit  kwartet hun medewerking aan een CD –opname met “De Muziekkapel van de Rijkswacht” o.l.v. Eddy Geeraerts. In oktober 1995 werd “The Magnificent Sound of The Circling Saxes” opgenomen en uitgegeven bij PHAEDRA, nr. 292 006. "The Circling Saxes" werd opgenomen in de brochure voor Culturele Manifestaties 1999-2000 van het Ministerie van de Vlaamse Gemeenschap. Naast het kwartet maakt Nadine ook regelmatig deel uit van het Nationaal Orkest van België. 

Sinds 1998 is Nadine één van de juryleden van de provinciale jury voor HaFaBra-tornooien  te Oost-Vlaanderen, Brabant, en Provincie Antwerpen, vanaf 2013 te West-Vlaanderen en ze is jurylid van de “Concours Internationale Adolphe Sax” en “Concours pour Jeunes Saxophonistes” te Dinant.

 

©2018 LUCA School of Arts. Lees onze gebruiksvoorwaarden en privacybeleid.

website by