Beatrijs Van Hoof

App.Oe

App.Oe 

Kinderen met astma hebben het niet altijd gemakkelijk. Goede dagen wisselen zich af met dagen van ernstige astma-klachten. Kinderen slagen er vaak niet in de eerste signalen van verslechtering te herkennen en tijdig in te grijpen. Daarnaast zien ze het nut van de onderhoudsbehandeling voor deze episodische aandoening niet. Tot slot heeft ook de dokter maar een beperkt zicht op de gezondheid van de patiëntjes in de perioden tussen consultaties. In samenwerking met het ontwerpbureau Panton, dat gespecialiseerd in medische innovaties, ontwierp Beatrijs Van Hoof daarom een onderhemdje waarmee nachtelijke benauwdheid gemeten kan worden. Het kledingstuk staat draadloos in verbinding met een mobiele applicatie. Deze vertaalt de gemeten waarden naar informatie die behapbaar is voor kinderen en ouders. Een leuk ninja-karakter ondersteunt de kinderen. App.Oe helpt kinderen tijdig in te grijpen bij de eerste tekenen van verslechtering, leert hen linken leggen tussen triggers en symptomen en helpt de effectiviteit van de ingestelde behandeling beter op te volgen. 

Gedurende het hele ontwerptraject werden kinderen, ouders en dokters nauw betrokken. App.Oe is daarom een product dat tegemoet kan komen aan de noden van kinderen en zowel hen als hun ouders informeert in een taal die zij begrijpen. Tot slot verbetert App.Oe de communicatie tussen alle partijen.  

Beatrijs Van Hoof 

Met het project App.Oe legt Beatrijs Van Hoof de laatste hand aan haar opleiding in Productdesign. Door de jaren heen raakte ze steeds meer in de ban van ontwerpen voor de zorg. Daarom liep ze in haar eerste masterjaar stage bij de designafdeling van Philips Healthcare in Eindhoven. In een recent artikel in Dada Magazine, vind je meer over de aanpak en visie die Beatrijs in haar werk hanteert: https://issuu.com/dada_magazine/docs/dadamagazine__02_mr

Beatrijs Van Hoof
App.Oe smart-shirt
Beatrijs Van Hoof
App.Oe smart-shirt
Beatrijs Van Hoof
Detail
Beatrijs Van Hoof
Connection
Beatrijs Van Hoof
Charging unit

©2018 LUCA School of Arts. Lees onze gebruiksvoorwaarden en privacybeleid.

website by