Cornelia Boudens

Zwellend fruit

“Ze stak haar hand in zichzelf en woelde rond, op zoek naar de wortel van het onbehagen. Het enige wat ze voelde was een droom. Ze greep de droom en rukte die uit, hield die in de lucht en kneep die als een soort spons leeg. Tientallen kleine dromen stroomden over haar arm.” Peter Verhelst

Een wereld van letters, een wereld vol dromen, dat is waarin ik ben opgegroeid. Literatuur en mooie woorden zijn wellicht hierdoor niet enkel een rode draad in mijn leven maar ook in mijn illustraties. In een zoektocht naar de perfecte woorden ontstaan mijn tekeningen. Een kijk in mijn wondere wereld – een droomwereld. Totdat tientallen dromen over je arm stromen en zich een weg banen op papier. Een inktvlek. Een zoektocht die eeuwig blijft duren.

‘Zwellend fruit’ van Peter Verhelst, een roman geschreven als een sprookje, was mijn grote bron van inspiratie. Hieruit heb ik tekstfragmenten uit hun oorspronkelijke context gehaald en elke vorm van verhaal verworpen, ontkend en uitgewist door de tekst niet chronologisch te gebruiken. Mijn tekeningen zijn dan ook geen illustraties van de tekst, ze hangen er niet aan vast en zijn geen letterlijke weergave ervan. Het schrift fungeert hier als een verschijningsvorm van de tekening, als zuiver visueel-plastische vormen. Door het af en toe weglaten van enkele woorden, tracht ik  ruimte te openen voor interpretatie. Het tekenen van woorden, het maken van woorden tot lijnen, versterkt mijn tekeningen en zorgt voor een verduidelijking van mijn gevoel. Tegelijkertijd creëren ze een situatie of een emotie waarbij ik de kijker ruimte geef om te interpreteren en zijn eigen verhaal te vormen. 

Deze tekeningen moeten gezien worden als een boek. Een boek waarbij je werkelijk in de ruimte staat, waarbij je als het ware in het boek komt te staan. Een boek waarbij evenzoveel variaties een antwoord proberen te bieden op een zoektocht, mijn zoektocht. Het is mijn eigen rijk van gedachten en herinneringen, het is een deel van wie ik ben. Gedachtenflarden die het onvoorstelbare proberen te vatten. 

Cornelia Boudens
Cornelia Boudens
Cornelia Boudens
Cornelia Boudens
Cornelia Boudens
Cornelia Boudens
Cornelia Boudens
Cornelia Boudens
Cornelia Boudens
Cornelia Boudens
Cornelia Boudens
Cornelia Boudens

©2018 LUCA School of Arts. Lees onze gebruiksvoorwaarden en privacybeleid.

website by