Daniël Devadder

RAVENstein

Mijn eerste bemerking van de Ravensteingalerij was dat haar invulling in vergelijking met de Koninginnegalerij een stuk minder standingvol is. Dit vind ik jammer aangezien daardoor een belangrijk stuk Brusselse geschiedenis een ‘downgrade’ krijgt. De winkels maar ook de kantoren en sociaal georiënteerde werkplekken stralen, op een paar uitzonderingen na, weinig klasse uit.

In koos voor het scenario van de ontmoetings- en tentoonstellingsruimte. In mijn ontwerp ligt de nadruk op natuurgesteenten. Dit speel ik uit via zowel de look van het gebouw als de makers die in het gebouw komen. Zo wordt de ondergrondse parking één grote stockageruimte voor de platen/blokken natuursteen. In diezelfde ruimte staan ook machines die het ruwe snijwerk leveren. Via een lift worden de blokken naar de ateliers gebracht die zich op de verdiepingen bevinden. De gelijkvloerse verdieping wordt gebruikt als tentoonstellingsruimte. Aan de ene kant vindt men er werken van makers, terwijl de andere kant gebruikt wordt als een soort museum voor unieke werken uit natuursteen. Ik voorzie in dit gedeelte ook een kleine cinemazaal waar filmfragmenten worden getoond van vb. de ontginning van marmer. Het cirkelvormige gedeelte van het gebouw wordt ingevuld met restaurants en winkels met interieurs uit natuursteen. De bovenste verdieping van de rotonde wordt gebruikt als aanspreekpunt en showroom van Hullebusch, leverancier van de natuurgesteenten (zie video). Hier worden klanten ontvangen en alle mogelijke natuurgesteenten en de daarbij horende bewerkingen getoond. 

Daniël Devadder
Ravenstein - Galerij vitrine
Daniël Devadder
Daniël Devadder
Daniël Devadder
Daniël Devadder
Daniël Devadder

©2018 LUCA School of Arts. Lees onze gebruiksvoorwaarden en privacybeleid.

website by