Drawing is Thinking - Thinking is Moving

De tekening als vrijplaats/verzamelplaats

  • Projectverantwoordelijke: Ronny Delrue (LUCA Faculteit Kunsten, OE Image, OG Art & Argument)
  • Teamleden: Bart Geerts (LUCA Faculteit Kunsten, OE Image, OG Art & Argument), Nancy Vansieleghem (LUCA Faculteit Kunsten, OE Image, OG Art, Practices & Education), Katelijne Van der Stighelen (KU Leuven, OG Kunstwetenschappen), Wendy Wiertz (KU Leuven, OG Kunstwetenschappen), Jan De Vylder (KU Leuven, Faculteit Architectuur, campussen St.-Lucas Brussel en Gent), Ann Vanderheyden (CIAP-Vereniging voor Actuele Kunst), Philippe Van Cauteren (SMAK)

"Drawing is Thinking – Thinking is Moving" onderzoekt de rol van de tekening in de genese van een beeld en stelt daarmee de relevantie, draagwijdte, en betekenis van de vaak gemaakte analogie tussen tekenen en denken in vraag.

Het onderzoeksproject organiseert een reeks confrontaties tussen tekenende kunstenaars en verzamelt voorbeelden van ‘bijzondere’ tekeningen. Het ontwikkelde onderzoeksmateriaal wordt vervolgens vanuit verschillende invalshoeken belicht en samengebracht in een overzichtelijke onderzoeks- en boekpublicatie. Door in te zoomen op de tekening als intuïtieve beweging in het ontstaan van beelden, op de diversiteit van het tekenen als denkproces, en op het belang van tekenen in de (artistieke) ontwikkeling zal Drawing is Thinking – Thinking is Moving inzicht genereren in de tussenstappen in het ontwikkelen van een beeldtaal. De actuele relevantie van de tekening in een sterk gedigitaliseerde wereld wordt gedacht vanuit de materialiteit van de tekening als gedachtegang in beweging.

  • e-mailadres: ronny.delrue@luca-arts.be
  • Looptijd: 2015-2018

©2018 LUCA School of Arts. Lees onze gebruiksvoorwaarden en privacybeleid.

website by