Emmelie Spruyt

C I R C L I N G A R O U N D

De bedoeling van mijn ontwerp is de beleving van de ruimte te verbeteren
en mensen samen te brengen.

Bij het bezoeken van de galerij viel me op dat er niks met de ruimte onder de koepel gedaan wordt, de meeste passanten gebruiken de galerij als doorgang.
Mindervaliden hebben geen gemakkelijke toegang tot de galerij, de verdiepingen zijn enkel bereikbaar via een lift die ergens in een hoekje weggestopt zit.
Voor mij was het een uitdaging om deze ‘problemen’ aan te pakken.

Door het creëren van een loopbrug in het midden van de galerij is de verdieping voor iedereen vlot bereikbaar. Voor de makers die verspreid zitten over de rotonde ontwierp ik een gemeenschappelijk kantoor waar ze klanten kunnen ontvangen. De makers kunnen hier onderling contacten leggen en deze ruimte gebruiken om ‘s middags te lunchen. Dit kantoor hangt op het tweede verdiep en lijkt voor de bezoekers onbereikbaar.
Onder deze imposante gouden constructie komt een rustgevend element met een zitmogelijkheid.

Door deze constructie te plaatsen hebben meer bezoekers de mogelijkheid de galerij te bezichtigen en de openheid van de ruimte te ervaren.

©2018 LUCA School of Arts. Lees onze gebruiksvoorwaarden en privacybeleid.

website by