Expertise

Erwin heeft een 30-jarige ervaring als zelfstandig grafisch ontwerper/typografie, beeldend kunstenaar en docent beeldende kunsten/grafisch ontwerp/typografie.
Zijn expertise in grafisch ontwerp richt zich vnl. naar corporate identity en de visuele communicatie en typografie van bestuurlijke/organisatorische informatie en inhoudelijk complexe massa data naast het visueel onderzoek van formulieren en invulvelden. Zijn expertise als beeldend kunstenaar is praktisch en theoretisch onderzoekend naar het landschap en in het bijzonder het 'metafysisch landschap' en haar vertegenwoordigers, het onderzoek 'abstracte beeldtaal versus herkenning en inhoud' en de pictorale eigenschappen van digitale fotografie en professionele inkjetprint in de toepassing van monumentale grafische fotografie en genre-interieur fotografie gezien als stilleven. In 2010 wordt hij laureaat in de wedstrijd 'Prijs Beeldende Kunst Asse 2010'. In 2011 is hij genomineerd voor de Provenciale Prijs Beeldende Kunsten Oost-Vlaanderen.
Verder heeft hij expertise opgebouwd als galeriehouder voor keramisch craft en beeldend/sculpturaal werk en glas.
Als laatste heeft hij een bijzonder hoge interesse in 20e eeuwse en hedendaagse klassieke muziek en haar partituren en heeft als gevolg daarvan een totale herstructurering en restyling van de conventionele muzieknotatie doorgevoerd met als resultaat een nieuwe muzieknotatie met de naam Notus (©2016) en die beantwoordt aan de hedendaagse wetten van visuele communicatie en infographics met als doel een eenvoudiger aan te leren en gemakkelijker te lezen muzieknotatie te bekomen voor alle genres, alle instrumenten, alle leeftijden en alle niveau's en dit voor zowel professionelen, amateurs, mindervaliden en sociaal achtergestelden. Om dit te promoten heeft hij in 2016 de uitgeverij NOTUS&BOOKS&SHEETS opgericht. Zie ook de site www.notus.world

Zijn benadering van het onderwijs is eenvoudig nl. 'zoveel mogelijk de specifieke eigenheid van een persoon te ontwikkelen door een sterk persoonlijke begeleiding en empathie voor de leefwereld van de persoon'. Onderwijs staat voor hem voor twee zaken: het behalen van een of ander officiëel certificaat waardoor het mogelijk wordt dat bepaalde deuren zich openen die zonder certificaat gesloten blijven. Het openen van nieuwe deuren kan immers levenslang leiden tot een verdere of andere ontwikkeling van het individu. Het tweede is het verwerven van een holistische kijk op de maatschappij en de kunsten in het bijzonder met opnieuw het doel om als individu verder te evolueren.
Als begeleider staat hij bekend om het aanwakkeren en bevorderen van creativiteit en het bewandelen van nieuwe wegen, hetzij individueel als in groep. 

Verantwoordelijkheden

docent Beeldonderzoek - docent typografie in de afdeling Illustratie - docent atelier Keramiek/Glas - docent Mastersessie - Master promotor

Onderzoeksgroepen

Image / Art & Argument

Erwin Clauws
expo White-Out Studio - Knokke
Erwin Clauws
expo Raveelmuseum - Machelen a/d Leie
Erwin Clauws
lecture over het eigen werk_Raveelmuseum
Erwin Clauws
Handboek Notus Muzieknotatie
Erwin Clauws
vergelijkend voorbeeld conventionele muzieknotatie - Notus muzieknotatie
Erwin Clauws
Erwin Clauws
lezing over Notus
Erwin Clauws
Erwin
Erwin Clauws
tentoonstelling galerie EL 2013
Erwin Clauws
tentoonstelling Shoobil, Antwerpen 2016
Erwin Clauws
tentoonstelling Shoobil _ Annotations
Erwin Clauws
tentoonstelling Shoobil _ Comments
Erwin Clauws
metafysisch landschap nr. 6
Erwin Clauws
genre fotografie: Dawn, an abstract painting and an old off-line television

©2018 LUCA School of Arts. Lees onze gebruiksvoorwaarden en privacybeleid.

website by