Fien Troch is een meermaals genomineerd en gelauwerd Vlaams filmregisseuse. Ze studeerde in 2000 af aan de Hogeschool Sint-Lukas Brussel. Ze schreef en regisseerde een aantal korte films die de aandacht trokken en maakte sindsdien ook verschillende langspeelfilms.

In 2016 komt Home, haar vierde langspeelfilm uit. Home werd nu al geselecteerd voor het Filmfestival van Venetië en voor het Toronto Internationaal Film Festival (8-18 september). De film beleeft er zijn Noord-Amerikaanse première binnen de Platform-competitie. Home vertelt het verhaal van een groep tieners en de volwassenen die hen omringen. Beiden hebben het moeilijk om met elkaar te communiceren en elkaars leefwereld te begrijpen. In deze omgeving van twee worstelende generaties arriveert de 17-jarige Kevin. Hij kan goed opschieten met zijn neef Sammy en leert zo binnen diens vriendengroep John kennen. Op een avond slaat het noodlot toe waardoor vragen van verraad, vertrouwen en loyaliteit meer dan ooit hun leven dirigeren.

Eerder maakte ze onder meer ook 'Kid', 'Unspoken' en 'Een ander zijn geluk'. Een ander zijn geluk vertelt over de reacties in een dorp na een verkeersongeluk waarin een kind het leven laat. In 2006 maakte ze een theateruitstap met de regie van de slapstick Oei Klets, bewegingstheater voor de jeugd. Haar tweede langspeelfilm, het liefdesdrama Unspoken, over de plotse verdwijning van een jong meisje, ging in wereldpremière op het Internationaal filmfestival van Toronto, en werd ook vertoond op de festivals van San Sebastian en Gent. De film kwam in 2009 in de Vlaamse zalen. Kid kwam in 2013 uit en vertelt het verhaal van 7-jarig jongetje die inwoont bij zijn tante en oom en er niet in slaagt om het gemis van zijn moeder te verwerken.

Fien Troch
Fien Troch
Fien Troch
Fien Troch

©2018 LUCA School of Arts. Lees onze gebruiksvoorwaarden en privacybeleid.

website by