Florence Carlier

X

Alles wat in de kennis ligt van ons bestaan heeft te maken met constructie. Alles wat we kennen, zien, horen, voelen is samengesteld vanuit verscheidene elementen die uiteindelijk één geheel vormen. Binnenin dit geheel ligt mijn focus naar de constructie van een identiteit.
Die identiteit is in mijn werk gekenmerkt door de letter ‘X’. De ‘X’ is een constante veranderlijke, zowel een markering als een onbekende.

In mijn werk gaan deze segmenten op in hun vermenigvuldiging, waardoor er een gelaagdheid en gevoel van beweging ontstaat. Deze structuur wordt in mijn ontwerpen zeer expliciet. Het zijn als het ware letterlijke lagen die zich over elkaar gaan verschuiven en gaan plaatsen. Het individu, de markering, als het ware ‘X’ is als bewegende identificatie constant aanwezig in het beeld.

Dit in combinatie met een passie voor textiele materialiteit resulteerde in een reeks stoffen die door middel van verschillende technieken tot stand kwamen. Ik ontwerp vanuit het digitale, met hier en daar een toevoeging van de hand, waarbij de latere styling en fotografie van belang zijn. In combinatie met textielontwerpen heb ik een passie voor het stileren van een beeld en het menselijk lichaam. Dit toont zich dan ook in mijn masterproject. 

Florence Carlier
Florence Carlier
Florence Carlier
Florence Carlier
Florence Carlier
Florence Carlier
Florence Carlier
Florence Carlier

©2018 LUCA School of Arts. Lees onze gebruiksvoorwaarden en privacybeleid.

website by