Gaïa Kaboukos

Entre nous

Voor dit werk participeerde ik in een onderwijs vervangend initiatief  dat zich inzet voor jongeren tussen de 12 en 18 jaar.  Deze organisatie richt zich tot jongeren uit de bijzondere jeugdzorg die tijdelijk niet terecht kunnen in het reguliere onderwijssysteem. Het is een plaats waar ze, zelfs maar voor even, in een alternatieve wereld kunnen zijn, los van de dagelijkse realiteit. De jongeren hebben daar geen verplichtingen en worden onvoorwaardelijk aanvaard. Ze mogen op hun eigen tempo de werking verkennen en participeren aan verschillende ateliers. Ze worden er dus zonder enige druk uitgenodigd om verantwoordelijkheden op zich te nemen. Op deze manier wil dit centrum jongeren kansen geven om opnieuw aansluiting te vinden in deze maatschappij.  Mijn interesse voor kinderen en adolescenten aan de rand van de maatschappij, komt voort uit mijn eigen jeugdherinneringen en ervaringen.

Ik wil deze jongeren een podium geven. Net als elk ander kind hebben ook zij recht op kansen in het leven en een goede opvoeding.  Door de eigenheid van ieder individu te belichten, tracht ik een lans te breken voor het recht op herkansing in onze maatschappij.  Om dieper in te gaan op de eigenheid van elk individu gaf ik hen wegwerpcamera’s, zodat ze hun eigen leefwereld op beeld kunnen vastleggen. Het is voor mij erg belangrijk dat ik weet wie ik fotografeer.  De portretten zijn genomen na een persoonlijke onderdompeling in het leven van de jongeren. Voor en na het portretteren bracht ik veel tijd met hen door om hun wereld beter te kunnen begrijpen.

Ik keer me af van het vertekend beeld dat mensen hebben van benadeelde kinderen die hierdoor zullen belanden in marginaliteit.

 

Gaïa Kaboukos
Gaïa Kaboukos
Gaïa Kaboukos
Gaïa Kaboukos
Gaïa Kaboukos
Gaïa Kaboukos
Gaïa Kaboukos
Gaïa Kaboukos
Gaïa Kaboukos
Gaïa Kaboukos
Gaïa Kaboukos
Gaïa Kaboukos

©2018 LUCA School of Arts. Lees onze gebruiksvoorwaarden en privacybeleid.

website by