Helena Dalemans

Haar naam was

AFSTUDEERPROJECT

“Haar naam was” is een ode aan mijn oma. De film vertelt het verhaal van Ida, een oude eenzame vrouw die wegkwijnt in een rusthuis, tot ze op een dag een nieuwe bewoner leert kennen, Jef. De twee worden verliefd op elkaar en besluiten samen te revolteren tegen het rusthuis.

Het is een film over de harde realiteit van ouder worden, vergeten en vergeten worden. Het is een kritiek op de manier waarop wij in onze maatschappij met ouderen omgaan, hij kaart de wantoestanden in rusthuizen aan en legt het taboo van seksualiteit bij ouderen bloot.

De deadline voor de film is eind augustus. Tegen dan zal er dus meer over de film terug te vinden zijn op deze pagina (o.a. een teaser).

 

OVER MIJ

Het schrijven van verhalen, en die dan omzetten in beeld, is een passie die ik al van kleins af aan meedraag, en die met de jaren alleen maar groter is geworden. Het was dan ook een vanzelfsprekende keuze om de opleiding film te volgen. Gedurende de opleiding aan Sint-Lukas heb ik gemerkt dat voornamelijk het gebied van fictiefilm mij aanspreekt. Ook schrijven is iets wat ik enorm graag doe, niet enkel scenario's maar ook proza en poëzie, waarbij vaak ook een visueel luik maak, zoals tekeningen of schilderijen. Soms sta ik ook graag voor de camera. Gedurende mijn lagere school en middelbaar volgde ik in mijn vrije tijd een opleiding toneel aan de Hagelandse Academie voor Muziek en Woord. Acteren en theater hebben sindsdien een plekje in mijn hart gekregen.

Downloads

Helena Dalemans
Helena Dalemans
Helena Dalemans
Helena Dalemans
Helena Dalemans
Helena Dalemans
Helena Dalemans
Helena Dalemans
Helena Dalemans

©2018 LUCA School of Arts. Lees onze gebruiksvoorwaarden en privacybeleid.

website by