Ine Clerckx

Ine Clerckx (°1995) begon met gitaarlessen op negenjarige leeftijd. Dit deed ze in Academie Haspengouw bij Tine Keppens. Vervolgens ging ze naar LUCA School of Arts – Campus Lemmens, waar ze haar studies verder zette bij Raphaëlla Smits. In 2016 behaalde ze met grote onderscheiding een Bachelor in de muziek en in 2018 volgde een Master in de muziek, eveneens met grote onderscheiding.

In 2013 nam Ine deel aan de wedstrijd Belfius Classics, waar ze een tweede prijs behaalde. Twee jaar later, in 2015, nam ze deel aan de auditiedag Cultuurplatform van Forte Limburg. Verder volgde ze reeds talloze masterclasses in binnen- en buitenland bij onder andere Paolo Pegoraro, Eduardo Isaac, Margarita Escarpa, Shingo Fujii, Gerald Garcia, Martha Masters, Aram Van Ballaert, Rene Izquierdo, Matthew McAllister, Allan Neave, Timo Korhonen en Benjamin Verdery.

Ine is actief bij Elles, een duo gitaar en viool dat muziek brengt uit verschillende genres en werelddelen. Daarnaast is ze ook bezig met het uitwerken van haar eigen projecten, waaronder het ensmeble DRE, bestaande uit contrabas, viool, percussie en gitaar.

​Naast het puur muzikale, is Ine ook actief als leerkracht gitaar in de Stedelijke Academie van Vilvoorde, in het jeugd muziekatelier de Hommel en als privéleerkracht. Ook is ze in de zomer monitor op het creatief bergkamp Kreamuze dat jaarlijks plaatsvindt in Italië van 2 tot 12 augustus.

 

©2018 LUCA School of Arts. Lees onze gebruiksvoorwaarden en privacybeleid.

website by