Iris Billiauw

Neo Logos

Neo Logos is een project rond neologisme en protologisme. Woorden of uitdrukkingen die in een bepaalde taal nog niet eerder bestond. Er zijn ontzettend veel herkenbare situaties en gemoedstoestanden, waar er nog geen overkoepelende term gevonden is. Het is frustrerend om een eenvoudige situatie begrijpbaar te moeten maken aan de hand van enkele zinnen in plaats met één woord.

Neo logos bestaat uit 12 nieuwe woorden voor herkenbare situaties. Deze woorden zijn geïllustreerd en vormen een kalender die achteraf ook als visuele posters gebruikt kunnen worden.

 

Vergeet Me Niet

“Vergeet Me Niet” is een collectie van herinneringen. Het is vertrokken vanuit de angst, om aan geheugenverlies te lijden. Als er ooit sprake is van geheugenverlies, kan deze collectie helpen om herinneringen terug boven te halen en het beter te begrijpen.
Dit wordt versterkt door de combinatie van tekst, beeld en geluid. Het wordt geschreven en verteld door en voor de eigenaar van de herinneringen. Op die manier is de confrontatie groter om de boodschap te ontvangen na geheugenverlies, en is er geen twijfel mogelijk over de echtheid van de herinneringen.

Iris Billiauw
Gelukstuiten
Iris Billiauw
Tigeritis

©2018 LUCA School of Arts. Lees onze gebruiksvoorwaarden en privacybeleid.

website by