Isabelle Dierckx

Ik ben Isabelle Dierckx, masterstudente fotografie aan de LUCA School Of Arts/MAD, campus C-mine te Genk.
Fotografie is doorheen de jaren mijn vertrouwd medium en uitdrukkingsmiddel geworden. In het bijzonder gaat mijn voorkeur naar objectfotografie, stilleven en installatiekunst. Daarnaast toon ik ook een grote interesse in andere disciplines zoals grafische vormgeving en object design. Ik sta open voor creatieve projecten en samenwerkingen in teamverband of met derden. Doordat ik een oog heb voor detail, staan styling en esthetiek centraal in mijn werkmethodiek.
 

 

LOST PARADISE 

Het stereotiepe idee van pure en onaangetaste landschappen is vandaag voorbij. Ons leefmilieu ondergaat een verandering door de plasticvervuiling die het gevolg is van onze menselijke activiteiten. Hierdoor transformeert de leefwereld van de mens zich in snel tempo tot een artificieel, chemisch en surrealistisch landschap van plastic afval.

Mijn project toont een toekomstbeeld, maar ook een beeld van vandaag. Doordat ik mij laat inspireren door een herbarium, heb ik in eerste instantie onderzoek gedaan naar wat het inhoudelijk betekent en hoe het wordt vormgegeven. Hieruit kon ik vaststellen dat een herbarium, louter bestaande uit planten en bloemen, niet meer volledig past in het actuele denkbeeld. Om die reden heb ik gekozen om natuur en cultuur opnieuw samen te brengen in dit hedendaags herbarium. De samenvloeiing tussen de natuurlijke elementen en het plastic afval is een dialoog tussen natuurlijke en kunstmatige vormen en toont de verandering van onze omgeving aan.

 

www.isabelledierckx.be

 

Isabelle Dierckx
Isabelle Dierckx
Isabelle Dierckx
Isabelle Dierckx
Isabelle Dierckx
Isabelle Dierckx
Isabelle Dierckx
Isabelle Dierckx

©2018 LUCA School of Arts. Lees onze gebruiksvoorwaarden en privacybeleid.

website by