It's Walls, Floors, Ceilings and Windows

z.t.(mobiele constructie) copyright A4A_vzw

  • Projectverantwoordelijke: Richard Venlet (LUCA Faculteit Kunsten, OE Intermedia, OG Mediated Environments)
  • Teamleden: Arnaud Hendrickx (KU Leuven, Faculteit Architectuur), Bart Verschaffel, (UGent, Vakgroep Architectuur & Stedenbouw), Philippe Van Cauteren, (S.M.A.K.), Iris Paschalidis, (S.M.A.K.), Martin Germann, (S.M.A.K.), Dirk Pauwels, (S.M.A.K.)

Dit onderzoek stelt de positie van de kunstenaar als actieve acteur binnen de relatie kunstwerk-museum-presentatie en het publiek centraal. Het wordt georganiseerd in samenwerking met de verschillende afdelingen van het S.M.A.K. (collectie, archief, bestuur).

Belangrijk als werkmodel voor het onderzoek is de realisatie van een tentoonstellingsconstructie in het museum (oktober 2013-januari 2014). Dit onderzoeksproject dat de context en de status van 'kunstpresentatie en presenteren als kunstwerk’ centraal stelt, moet gezien worden als een laboratoriuminstallatie, een ‘museum in het museum’. Het tentoonstellingsproject zal werken uit de museumcollectie, kunstvoorwerpen en aanverwant archiefmateriaal samenbrengen binnen een vernieuwd presentatiemodel.

  • e-mailadres: richard.venlet@luca-arts.be
  • Looptijd: voltooid 2014 (begin 2013)

©2018 LUCA School of Arts. Lees onze gebruiksvoorwaarden en privacybeleid.

website by