naked body naked soul

De manier waarop met vrouwen wordt omgegaan, is voor iedereen anders. Dit verschilt van persoon tot persoon, man of vrouw, context of situatie. Maar ook de manier waarop met naakt wordt omgegaan. 

Dagdagelijks verbergen we onze naakte lichamen onder kleding. Maar wat schuilt er onder die kleding? Meer belangrijk: wat schuilt er onder de vrouwen hun kleding. Zijn we verlegen en onzeker over ons lichaam of net heel trots? De lichaamstaal van ieder kan misleidend zijn. Maar zijn we daarom tevreden met onszelf? Als we te veel tonen, is dit een taboe. Hoe we er ook uitzien, we krijgen allemaal een term opgeplakt. Dik, dun, zelfverzekerd of verlegen. Als vrouwen accepteren we dit, net zoals we ons lichaam elke dag proberen te accepteren. Dit ondanks we dag in dag uit met ‘het schoonheidsideaal: het perfecte lichaam’ geconfronteerd worden in de media. 

Maar ondanks alle vooroordelen waren er vrouwen die bereid waren zich bloot te geven. Zich naakt te tonen voor de camera. Zowel dames die tevreden zijn, als dames die minder tevreden zijn. Maar ieder op zich accepteert zijn lichaam en houdt ervan. Deze vrouwen geven zich bloot, zowel letterlijk als figuurlijk. Ze tonen hun naakte lichaam, maar vertellen ook hun grootste onzekerheden.

 

©2018 LUCA School of Arts. Lees onze gebruiksvoorwaarden en privacybeleid.

website by