Jasper Polet

Uniformity

Ik wou een gebouw waar de architecturale structuur en vormgeving geaccentueerd wordt. Ik creëerde een dubbele vormgeving, enerzijds een architecturale, anderzijds een scenografische die versterkt wordt door de ruimte.

 

Puurheid en vormgeving staan centraal in mijn ontwerp. Door de architecturale structuur van het interieur van het gebouw te gaan bekleden met crepi, komen de vorm en de silhouetten van het gebouw naar voor in plaats van het verschillend materiaal- gebruik. Als tweede wou ik de mensen/passanten het gebouw op een andere manier laten bekijken. Daarvoor haalde ik letterlijk een deel van het gebouw weg en bied zo inkijk in de bovenliggende niveaus.

 

Voor mijn scenografische ingreep wou ik een tentoonstelling maken rond Bruno Pieters’ collectie Honest By, een collectie die conceptueel aansluit bij mijn architecturale ingreep. Ik maakte het eerste deel van de galerie leeg en plaatste  aan de inkom 3 pied de stalles waarin enkele kledingstukken van Honest By liggen zoals gebruikelijk in kledingzaken. Het tweede deel van de galerie behoudt zijn functie, enkel plaats ik een grote betonnen wand waardoor je vanuit de gang de winkels niet meer ziet. Op de wand staan de materiaal informatie, fabricage details en de prijsberekening van de kledingstukken die in het eerste deel van de galerie tentoongesteld worden.

 

Mijn voorstel is om van het gebouw een tentoonstellingsruimte te maken waar architectuur en scenografie elkaar aanvullen en om het gebouw een functie te geven, expositie tegen de massa- en overconsumptie maatschappij.

Jasper Polet
Jasper Polet
Jasper Polet

©2018 LUCA School of Arts. Lees onze gebruiksvoorwaarden en privacybeleid.

website by