Jelina de Klerk

Roots Before Branches

Ik ben Jelina de Klerk, afkomstig uit Kessel-Lo. Ik ben laatstejaarsstudente fotografie aan het Narafi in Vorst. Naast mijn studies doe ik ook regelmatig fotoshoots voor klanten.

Mijn fotografie beperkt zich niet tot één genre, omdat verschillende onderwerpen mij aanspreken. Dit gaat van newborn- en zwangerschapsfotografie tot kunstzinnige abstracte beelden.
Een groot deel van mijn fotografie bestaat uit zelfportretten en experimenten.

Mijn grootste passie naast fotografie is bezig zijn met mijn planten. Deze planten leenden zich dan ook uitstekend als onderwerp voor mijn eindwerk. 

 

Leven is groei.
Zoals een zaadje uitgroeit tot een boom, een boom tot een passie.
Zoals de persoonlijke groei van de fotograaf, reikend naar het licht.
Zoals de vriendschap groeit tussen mens en plant.

Dit eindwerk is een zoektocht naar hoe ik mijn passie voor mijn planten kan laten zien, hoe ik dit in een beeld kan weergeven. Het antwoord op die zoektocht is een reeks over de band tussen mijn planten en mij, dat doe ik door een combinatie van zelfportretten en beelden van mijn planten.  De planten, en dus ook deze beelden, hebben een grote betekenis voor mij omdat ze een grote steun waren vorig jaar. Ze werden een toevluchtsoord, een nieuwe hobby, iets waar ik mezelf bij kon zijn en me even niets moest aantrekken van de mindere momenten in mijn leven.

©2018 LUCA School of Arts. Lees onze gebruiksvoorwaarden en privacybeleid.

website by