Jente Van Schelvergem

IN HET SPOOR VAN MAKERS

Van bij het begin zag ik vanuit de galerie een link met het tegenoverliggende stationsgebouw. “Wat als sporen loodrecht komen te liggen op de huidige sporen van Brussel-Centraal en deze door de galerij lopen?”

Bij mijn onderzoek van de Galerie Ravenstein had ik een buitengesloten gevoel. Geen van de winkeltjes in de galerij spreekt aan om binnen te gaan. Met mijn ontwerp wil ik een open sfeer creëren, waarbij niet alle makers in hun hokje verdwijnen. Ik wou een plek creëren waarbij de passanten zich tussen de makers begeven. Omdat ze worden  aangesproken door het werk van de makers. In mijn masterplan voor Galerie Ravenstein combineerde ik verschillende doelstellingen. Er zijn verscheidene werkplekken waar makers individueel aan de slag zijn, een gezamenlijke werkplek, een ontspanningsruimte, verscheidene exporuimtes voor het werk van de makers en een  bibliotheek waar makers zowel informatieve bronnen als werktuigen kunnen lenen. Elke maker kan een ruimte huren in de galerij. Hierbij beschikt de maker over een ruimte waarin een verplaatsbare werkmodule is gevestigd.

De werkmodule bestaat uit een natuursteen tafelblad ondersteund door een stalen onderstel. In dit tafelblad zijn meerdere snijvlakken aangebracht, eveneens is ook opbergruimte voorzien in deze module. De maker kan zich met behulp van deze werkmodule doorheen de galerij verplaatsen over sporen die ingewerkt worden in de huidige vloer. Zo kunnen makers zich, indien ze willen groeperen door er voor te kiezen om samen te gaan werken in de gezamenlijke werkplek. Ook kan een maker in zo’n ruimte workshops begeleiden.

Met mijn ontwerp wil ik een vorm van vrijheid brengen voor zowel makers als toeschouwers in Galerie Ravenstein. 

Jente Van Schelvergem
Jente Van Schelvergem
Jente Van Schelvergem
Jente Van Schelvergem
Jente Van Schelvergem
Jente Van Schelvergem

©2018 LUCA School of Arts. Lees onze gebruiksvoorwaarden en privacybeleid.

website by