Johanna Lambrechts

Blokfluitiste

Johanna Lambrechts studeerde blokfluit bij Bart Coen en Bart Spanhove aan LUCA School of Arts, campus Lemmens te Leuven. In 2018 behaalde ze haar masterdiploma met grote onderscheiding. Tijdens een Erasmusjaar volgde ze les bij Peter Holtslag aan de Hochschule für Musik und Theater Hamburg (Duitsland).

Gedurende haar studietijd verdiepte Johanna zich hoofdzakelijk in de historische uitvoeringspraktijk van renaissance- en barokmuziek. Ze volgde stages en masterclasses in binnen- en buitenland bij gerenommeerde muzikanten waaronder de leden van het Flanders Recorder Quartet, Peter Van Heyghen, Martin Erhardt, Nicolas Achten en Lambert Colson.

In het kader van haar masterthesis over De kunst van het diminueren in het 16de en vroege 17de eeuwse Italië volgde Johanna zeer inspirerende lessen bij Josué Meléndez en Andrea Inghisciano tijdens een internationale masterclass in Siena (Italië). Tijdens de Open Recorder Days Amsterdam nam ze deel aan een workshop barokimprovisatie onder leiding van Robert de Bree.

Naast haar passie voor oude muziek duikt Johanna graag in folkmuziek, wereldmuziek en hedendaagse creaties. Op het festival Alba Nova begeleidde ze kinderworkshops met onder meer violiste en zangeres Iva Bittova. Johanna werkt graag samen met verschillende hedendaagse componisten. Zo werkte ze mee in creaties van Willem Ceuleers en zijn Antwerps Collegium Musicum, en ontstond er sinds 2015 een nieuwe samenwerking met studenten compositie uit de klas van Luc Van Hove en Jeroen D’hoe.

Johanna wil haar muzikale vreugde graag doorgeven aan leerlingen van alle leeftijden, culturen en achtergronden. In de zomer van 2017 was ze docente op het blokfluitkamp Flutomanie, en sindsdien geeft ze blokfluitles aan het muziekatelier De Vlier te Leuven en aan enkele enthousiaste privé-leerlingen. Meteen na haar masterproef startte ze met een interim voor blokfluit en enkele andere vakken aan de Hoofdstedelijke Academie voor Muziek, Woord en Dans (Brussel), die ze kan verderzetten tot juni 2019.

Sinds 2013 is Johanna als redactrice verbonden aan het tijdschrift Blokfluitist. Zo kreeg ze de kans om grote musici zoals Giovanni Antonini, Masaaki Suzuki, Peter Van Heyghen en het trio TriTonus Hamburg persoonlijk te ontmoeten voor een interview.

Samen met Paul Schmidt organiseert Johanna voor het eerst het festival Sommerliche Musik Lauenburg (Duitsland) dat plaatsvindt van 31 augustus tot 2 september 2018. Met haar pas opgericht ensemble Soleggiato verzorgt ze het openingsconcert en een ensembleworkshop rond improvisatie.

©2018 LUCA School of Arts. Lees onze gebruiksvoorwaarden en privacybeleid.

website by