Kris Van Beek

Kris Van Beek doceert fotografie aan Luca School of Arts, campus Sint-Lukas Brussel. Kenmerkend voor zijn werk zijn de doordachte mise-en-scène en een doorgedreven fascinatie voor de manier waarop licht fotografisch kan worden vastgelegd. De studio is dan ook zijn terrein; in deze afgeschermde omgeving heeft hij de fotografische elementen volledig in de hand en kan hij met aandacht voor strategie, compositie en detail een beeld stap voor stap opbouwen. Als docent kan hij zijn belangstelling voor licht en concept verder ontwikkelen en doorgeven. 

Kris Van Beek ontwikkelde zijn kenmerkende stijl gedurende jarenlange ervaring als reclamefotograaf. Met opdrachten voor o.a. Volkswagen, De Standaard, De Morgen, Vrt, Canvas, VTM, …  won hij prijzen op reclamefestivals in binnen- en buitenland, waaronder Eurobest, Best Campaign and Photography Creative Club Belgium, Clio-Award, N.Y.-Festival Winner, Magazine Print-Award Winner en een Silver Lion op International Festival of Creativity in Cannes. 

Ook in zijn autonoom werk hanteert Kris Van Beek dezelfde uitgepuurde stijl, maar dan gedreven door een persoonlijk artistiek concept. Voor 12.30/13.00 - Lunchboxes fotografeerde hij bijvoorbeeld twee jaar lang brooddozen van o.a. schoolkinderen, havenarbeiders en bouwvakkers. Het resultaat blijkt echter meer te zijn dan een foto van een eenvoudig gebruiksvoorwerp. Voor de camera van de fotograaf ontpopt het object zich tot een drager van intieme informatie over zijn eigenaar, wat het beeld tot een portret maakt. Met 12.30/13.00 - Lunchboxes stelde Kris Van Beek tentoon in Galerij Ingrid Deuss in Antwerpen en Galerij negenpuntnegen in Roeselare.

 

Kris Van Beek
Campaign for Van Gogh Café, Amsterdam
Kris Van Beek
Campaign Falke, Silver Lion Winner International Festival of Creativity in Cannes 2005
Kris Van Beek
12.30/13.00 - Lunchboxes

©2018 LUCA School of Arts. Lees onze gebruiksvoorwaarden en privacybeleid.

website by