OVER MEZELF | ALS PERSOON

Hallo, ik ben Maud
gepassioneerd / gefascineerd /gemotiveerd!
Ik hou van héél veel en word gelukkig van de kleinste dingen. Het liefste wat ik doe? DOEN! 3 à 4 keer per week vertoef ik op een volleybalveld. Ik ben een echte TEAMPLAYER!

OVER MEZELF | ALS ONTWERPER

Met mijn masterthesis sluit Ik de vijfjarige opleiding Productdesign aan de Luca School of Arts in Genk af. Dit vijfde en laatste jaar stond geheel in het teken van een zelfgekozen thema; een thema waar ik dan ook ten volle achter stond en nog steeds sta. Deze keuze viel na mijn stage bij Studio Pieter Stockmans, waar ik ontdekt heb wat ik graag doen, wat écht mijn passie is. 

Ik heb het afgelopen jaar enorm veel geleerd en heb een weg afgelegd die mij van het begin tot het einde kon blijven boeien. Er waren ettelijke dieptepunten, absoluut! Doch de hoogtepunten overheersten deze mindere momenten enorm. Deze masterthesis heeft het nogmaals bevestigd, het is heel duidelijk waar ik in de toekomst mee bezig wil zijn, namelijk met exact hetzelfde: ambachten!

contact:
+32 (0)497 89 70 50
welkom@maudmartens.be

OVER MIJN AFSTUDEERPROJECT | ES TEE

Ondanks de waslijst aan voordelen die ambacht met zich meedraagt, werden ambachten op een bepaald moment in de geschiedenis uit het oog verloren. Dit heeft onder andere te maken met de opkomst van de industriële revolutie. De voordelen van de industrie, de lagere prijzen en de snelle productie, namen op dat moment de bovenhand. Toch blijkt dat ambacht zijn uniek en waardevol karakter blijft behouden.

Het doel van deze masterproef is om ambachten opnieuw relevant te maken voor een breder publiek. Uit veldwerkonderzoek is gebleken dat samenwerking en transparantie hiertoe kunnen bijdragen. Ook modernisering en het gericht ontwerpen blijken van belang. Het is noodzakelijk het unieke karakter van ambacht te behouden, dit te versterken door de prijs te drukken en waar mogelijk de snelheid van de ambachtelijke productie op te drijven.   

Es tee biedt de mogelijkheid om online unieke en ambachtelijke producten naar eigen smaak samen te stellen. Dit zelf samenstellen draagt bij tot de modernisering van ambachten, want personalisatie komt in deze moderne wereld steeds vaker voor. Door samenwerking met verschillende ambachten en door elk onderdeel in verschillende materialen aan te bieden, blijft het aanbod uitgebreid, hetgeen belangrijk is om het unieke en het ‘op maat van’-karakter te bewaren. Toegang tot de gegevens van ambachtslieden en inzicht in het werk dat zij voor elk product verrichten, zorgen voor een transparante scheiding tussen ambachtslieden en consumenten. Het is mogelijk tal van producten via dit principe uit te werken. Voor mijn afstudeerproject ontwierp ik handtassen en horloges in samenwerking met Piet Stockmans (Studio Pieter Stockmans), Els Kreemers (Les Métiers du Cuir) en Paul Smeets (Timmerveld).

Downloads

Maud Martens
Handtas_estee
Maud Martens
Handtas_estee
Maud Martens
Handtas_estee
Maud Martens
Polshorloge_estee
Maud Martens
Polshorloge_estee
Maud Martens
Zakhorloge_estee
Maud Martens
Polshorloge_estee
Maud Martens
Handtassen_estee
Maud Martens
Handtas_estee

Maud Martens

©2018 LUCA School of Arts. Lees onze gebruiksvoorwaarden en privacybeleid.

website by