Océane Lauwereins

RRRravenstein

De titel van mijn werk, Rrraventstein rider, verwijst naar een thema waarvoor ik reeds gepassioneerd ben sinds mijn kindertijd: moto’s. Het ontwerp brengt een nieuwe kijk op de galerij en neemt afstand van het serieuze en het chique door motomakers van de backstage naar de frontstage te halen.

 

Drie winkels zullen worden ingericht tot een ideaal atelier voor motomakers die zullen beschikken over twee verdiepen. De gelijkvloers bestaande uit de atelier zelf en het eerste verdiep dat dient voor de opslagplaats, eetplaats en lockers voor de makers.  

 

Hierbij wordt een innovatief idee in kaart gebracht door de gemeenschappelijke muren tussen de winkels weg te halen en te vervangen door design bergmeubels die geïnspireerd zijn door verpakkingen van moto-onderdelen. Hoewel de gemeenschappelijke muren worden weggehaald blijft het atelier dus in drie delen verdeeld. Dankzij de meubels heeft de motomaker nu niet alleen meer ruimte om te werken, maar krijgt de atelier ook een extra hippe en persoonlijke touch aangezien elk onderdeel een andere kleur kan krijgen (bijvoorbeeld groen voor ecologische moto’s). Het resultaat is een oppepende, creatieve en stimulerende sfeer.

 

De gekozen materialen zijn voornamelijk metaal, leer, rubber, zeefdruk en beton. Allemaal materialen die gemakkelijk te associëren zijn met de moto wereld. 

 

 

 

©2018 LUCA School of Arts. Lees onze gebruiksvoorwaarden en privacybeleid.

website by