Ost, Nick

Euphonium

Nick Ost begon zijn muzikale studies op 11-jarige leeftijd aan de muziekacademie 'Jozef Pauly' te Ekeren. Na 5 jaar zette hij zijn studies verder aan dé Kunsthumaniora te Antwerpen, waar hij euphonium studeerde bij Bart van Neyghem. In 1994 nam hij deel aan de muziekwedstrijd 'Pro Civitate' van het Gemeentekrediet, waar hij een eerste prijs behaalde. Vervolgens studeerde hij aan het Koninklijk Conservatorium te Gent bij Gustaaf Devolder, waar hij zijn kandidatuur met Grote Onderscheiding behaalde. De volgende drie jaren was hij student in de klas van Frans Violet aan het Koninklijk Vlaams Conservatorium te Antwerpen. Op 21 maart 1999 werd hij solistenkampioen van de muziekwedstrijd voor koperblazers van de Vlaamse Brass Band Federatie. 

In juni 1999 behaalde hij het diploma Meester in de Muziek aan het Koninklijk Vlaams Conservatorium te Antwerpen en behaalde voor euphonium de Grootste Onderscheiding. Op 23 januari 2000 werd hij laureaat van de International Tuba/Euphonium Competition te Manchester. Van 2001-2010 was hij werkzaam als professioneel euphoniumspeler bij de Koninklijke Muziekkapel van de Gidsen en op 10 november 2002 won hij een gouden medaille met felicitaties van de jury op het Concours Européen pour Chant, Trombone et Euphonium te Luxemburg. Hij won de Award for Best Euphonium Player  op de European Solo Championships 2004 te Glasgow (Schotland) en in 2005 op de British Open Solo Championships te Tameside (UK). In 2006 behaalde hij zijn Meestergraad Schriftuur aan het Koninklijk Conservatorium te Brussel en in 2008 zijn Master Orkestdirectie aan het Lemmensinstituut bij dhr. Edmond Saveniers en behaalde op het hoofdvak orkestdirectie de Grootste Onderscheiding.

Sinds 2009 volgde hij internationale Conducting Masterclasses bij Neil Thomson en John Farrer in London, Alexandru Polishuk, Mark Stringer en Jonathan Brett in St. Petersburg, Johan Schlæfli in Rousse, Ilona Mesko in Budapest, Jorma Panula in Ostrava, Yuri Simonov in Moskou, Kenneth Kiesler en Neil Thomson in Los Angeles en Charles-Olivieri Monroe in Karlovy Vary. Hij dirigeerde het St Petersburg Chamber Orchestra, The Rousse State Symphony Orchestra, het MAV Symphony Orchestra, het St. Petersburg State Hermitage Symphony Orchestra, de Janacek Philharmonic Orchestra, de Moscow Philharmonic en het Symfonieorkest Vlaanderen in concert.

Op 20 september 2014 won hij de 2e prijs in de «Black Sea International Conducting Competition» met het Constanta Symphony Orchestra, Roemenië en de speciale prijs award «George Enescu» voor de beste interpretatie van het verplichte werk «Romanian Rhapsody No.2» Momenteel woont en werkt hij in Noorwegen, waar hij Musical Director is Stordal Hornmusikklag, Vatne Hornmusikklag, Vestrefjord Skolekorps en Musikklaget Brage en geeft hij les koper aan de Stordal en Haram kulturskole. Tevens is hij gastdirigent bij het Romsdalsorkest, het Kristiansund Symfoni Orkest en het Symfonieorkest Vlaanderen. Sinds 2009 is hij ook gastprofessor aan het Lemmensinstituut te Leuven.

©2018 LUCA School of Arts. Lees onze gebruiksvoorwaarden en privacybeleid.

website by