Paulien Delcol

FRAGMENTS

Steeds meer lijkt de mens zich terug te trekken van de natuur. Hij evolueert meer naar een kunstmatigere manier van leven mede bepaald door de snelle toename en evolutie van digitale technologieën. Hij is niet enkel verder weg aan het groeien van de natuur, maar is deze bovendien aan het beïnvloeden door die toenemende kunstmatige levenswijze.

Met “Fragments” worden er kleine fragmenten natuur op digitale wijze gefotografeerd om zo te reflecteren naar de huidige digitale maatschappij. Er wordt gebruik gemaakt van pixels als metafoor voor de samenleving waarin het digitale alles aan het overnemen is.

Natuur is van groot belang in het welzijn van alle leven op aarde. In het kader van mijn masteronderzoek tracht ik de plaats van die natuur in ons digitaal tijdperk in vraag te stellen door de grenzen op te zoeken tussen het natuurlijke en het kunstmatige.

Met dit project is het de bedoeling dat de toeschouwer wordt gestimuleerd na te denken over de toekomst van de natuur in het toenemende digitale tijdperk en hoe de mens en natuur in de toekomst gaan kunnen samenleven en evolueren.

Paulien Delcol
Paulien Delcol
Paulien Delcol
Paulien Delcol
Paulien Delcol
Paulien Delcol
Paulien Delcol
Paulien Delcol
Paulien Delcol

©2018 LUCA School of Arts. Lees onze gebruiksvoorwaarden en privacybeleid.

website by