Sam Billen

Afstudeerprofiel Sam Billen - Masterproject 'O Kuku'

O Kuku is het afstudeerproject van Sam Billen, academiejaar 2016-2017. In deze audiovisuele walk-through expositie vormt animatiefilm het overkoepelend medium en creëert zo een spanningsveld met andere beeld en vertelvormen. 

Gebaseerd op het waargebeurd verhaal van een 9-jarig meisje dat met haar gezin noodgedwongen wegvluchtte uit de oorlog in Kosovo, sleurt O Kuku de toeschouwer dankzij een tweestrijd van confrontatie en voyeurisme mee in de point-of-view van de protagonist. De audiovisuele vertelling van het geheel, in combinatie met de artefacten en de setting, is zodanig universeel waardoor het niet enkel kan worden gekoppeld aan de oorlog in Kosovo maar ook aan de hedendaagse vluchtelingenproblematiek. Vanuit de realiteit schept Sam een fantasie die vertrekt vanuit de hoop, de wanhoop, de angst, de pijn, de moed en de onschuld van een kind dat zich in dergelijke situaties bevindt.

De jonge vrouw, wiens gereconstrueerde verhaal op experimentele wijze aan de kijker wordt geleverd, leeft nu een gelukkig bestaan in België. Echter is er een stukje schoonheid voor goed uit haar leven verdwenen.

Sam Billen
Sam Billen
Sam Billen
Sam Billen
Sam Billen
Sam Billen
Sam Billen
Sam Billen

©2018 LUCA School of Arts. Lees onze gebruiksvoorwaarden en privacybeleid.

website by