Sara Debacker

VanR

Ik koos ervoor textiel- en lederbewerkers in de galerij onder te brengen. Tussen deze twee ambachten kan een wisselwerking ontstaan. De zoektocht naar en het bezoek aan deze twee makers bracht me bij het idee dat kledij of lederwaren met een meer persoonlijke touch een grote meerwaarde kunnen bieden voor de klant. 

Het idee is om deels in dezelfde lijn als een kringloopwinkel te werken, maar dan diepgaander. Voor passanten is er een mogelijkheid om kledingstukken die ze niet meer nodig hebben binnen te brengen of om spullen te laten herstellen. De tweedehandsstukken worden uit elkaar gehaald en met deze onderdelen kunnen nieuwe gemaakt worden, zowel uit leder als uit textiel.  In het interieur komen deze materialen terug. Handtassen of kledingstukken worden op deze manier nieuw leven ingeblazen. Hetzelfde wil ik doen met de galerij zelf. Met behulp van de makers zal ook de galerij terug opleven.

Door de circulatie in de lange gang te onderbreken, zal de aandacht meer gevestigd worden op wat er zich afspeelt binnenin het gebouw. Het makersatelier, met een ovale vorm, bevindt zich centraal in de gang. Op die manier worden de passanten verplicht om rond te wandelen. De makers krijgen de aandacht. 
 

©2018 LUCA School of Arts. Lees onze gebruiksvoorwaarden en privacybeleid.

website by