Senne Hoekman

Care-Cube

Over mezelf

Wat je ook wil doen, doe het met passie en hard werken. Mijn naam is Senne Hoekman, geboren in 1995 en woonachtig in Limburg. Reeds in mijn middelbare schooltijd kwam ik tot de conclusie dat het digitale en creatieve mij energie geeft. Beschouw me gerust als een web- en design fanaat. Zowel gedurende mijn schoolcarrière aan de LUCA School of Arts waar ik Interaction design volgde als daarbuiten groeide deze passie de voorbije jaren verder samen met mijn competenties. Tijdens mijn opleiding maar ook daarbuiten als freelancer creëerde ik verschillende digitale en fysieke ontwerpen.

Als Interaction designer hou ik ervan te ontwerpen met de behoefte van de mens als startpunt. Op die manier zorg je voor toegevoegde waarde en natuurlijke en spontane ingebruikname. In mijn vrije tijd hou ik me ook creatief bezig met digitale muziek productie. Ik hou van teamwerk en betrek graag anderen in een participatief ontwerpproces. Dat levert nieuwe inzichten op waar ik creatief mee aan de slag kan gaan. Bekijk gerust mijn portfolio voor enkele van mijn realisaties en contacteer me zeker als je op één of andere manier wil samenwerken. 

Het project Care-Cube

Hoe kan een fysiek object voor tienjarige kinderen van gescheiden ouders helpen om gerichte communicatie te faciliteren tussen kind, ouders en begeleider om zo het welzijn van het kind te bevorderen? Een participatief onderzoeks- en ontwikkelingsproces met kinderen, ouders en deskundige psychologen leidde tot de ‘Care-Cube’ als antwoord op deze vraag. De Care-Cube is een kubus met vijf drukknoppen die wordt ingezet binnen een blended care aanpak als technologische tool aanvullend aan de traditionele begeleiding. Hij helpt kinderen op een speelse laagdrempelige manier emoties uit te drukken die anders moeilijk of niet gedeeld zouden worden.

De ouders krijgen inzicht in deze emoties via een bijhorend webplatform. Dit platform bevat praktische tips voor de ouders hoe om te gaan met deze emoties in de communicatie met hun kind. Gebruikerstesten toonden aan dat kinderen en ouders sterke interesse hebben in het gebruik van de ‘Care-Cube’ als aanvulling naast traditionele begeleiding en dat ze hierdoor makkelijker en efficiënter met elkaar kunnen communiceren waardoor de verwerking van de scheiding makkelijker wordt en het welzijn van het kind verbetert.

Senne Hoekman
Kind gebruikt de Care-Cube voor emotie uiting
Senne Hoekman
Ouder gebruikt het webplatform om zijn kind beter te begrijpen
Senne Hoekman
Ouder gaat de interactie aan met zijn kind dankzij de Care-Cube
Senne Hoekman
Vormelijke ontwikkeling van het eerste (paper) prototype
Senne Hoekman
Functionele ontwikkeling van het tweede prototype
Senne Hoekman
Vormelijke & functionele ontwikkeling van het derde prototype
Senne Hoekman
Vormelijke ontwikkeling van het vierde prototype
Senne Hoekman
Vormelijke & functionele ontwikkeling van het vijfde prototype
Senne Hoekman
Overweging voor alternatieve productietechnieken
Senne Hoekman
Workshop met begeleiders voor functiebepaling
Senne Hoekman
Workshop met kinderen voor gepast taalgebruik en metaforen
Senne Hoekman
Workshop met ouders voor bepalen van webplatform content

©2018 LUCA School of Arts. Lees onze gebruiksvoorwaarden en privacybeleid.

website by