Sianne Frijns

DIMINISH - MINIMIZE YOUR PORTION

Stel dat iemand je zou zeggen dat je gezonder kunt eten zonder ook maar iets aan je maaltijden te veranderen. Het enige dat je hoeft te veranderen is het bord waar je van eet. Klinkt onwerkelijk, maar productdesign studente Sianne Frijns heeft met haar starterspakket Diminish hier een oplossing voor gevonden. 

 

DIMINISH - minimize your portion

Het project werd gestart met de onderzoeksvraag: “Op welke manier kan het eetgedrag van personen  positief beïnvloed worden?” Het resultaat: Diminish. Diminish is een starterspakket ontworpen om je portiegrootte onbewust te verkleinen. We beseffen zelf niet hoe onze portiegrootte dagelijks toeneemt. 

De borden zorgen door hun schuine zijde dat de oppervlakte van het bord verkleint. Visueel een groot bord voorschotelen maar de oppervlakte onbewust verkleinen is de oplossing om personen minder te laten consumeren. De eerste testen bewijzen dat er gemiddeld 16,3% minder opgeschept wordt. Personen gaan minder opscheppen omdat hun bord vol lijkt, toch hebben ze ondanks de kleinere portie genoeg gegeten. 

Naast de borden, waar het hele project mee gestart is, zijn er nog andere producten toegevoegd die helpen bij een gezonder eetpatroon. De producten werden samen gebracht in een starterspakket. Het pakket bestaat uit: vier grote borden, vier diepe borden, vier kleine borden, vier glazen, vier koffiekoppen, vier besteksets en een stomer. De vormgeving en het gebruik van de producten laat ons onbewust gezondere keuzes maken.

Sianne Frijns
Diminish eetbord
Sianne Frijns
Diminish
Sianne Frijns
Sianne Frijns
Totaalbeeld Diminish
Sianne Frijns
Diminish eetbord
Sianne Frijns
Diminish eetbord
Sianne Frijns
Diminish

©2018 LUCA School of Arts. Lees onze gebruiksvoorwaarden en privacybeleid.

website by