Sarah De Vos

2017, olieverf op glas, 290 cm (h) x 185 cm (w)

Speciaal voor deze gelegenheid maakt Sarah De Vos een groot glasraam door middel van de eglomisé-techniek. Dat houdt in dat ze achterstevoren op het glas schildert en dus eerst de meest zichtbare lagen en daarna pas de achtergrond weergeeft. Hierdoor werkt ze als het ware blind en intuïtief. Tegelijkertijd worden haar schilderijen in één beweging gemaakt. Voor ‘Sea Change’ verplaatste Sarah De Vos haar atelier tijdelijk naar de abdij en werkte ze over een tijdsverloop van twaalf uur het hele werk in één keer af.

Sea Change vond zijn oorsprong in een onderzoek naar verschillende beelden over de huidige stromen vluchtelingen. Terwijl de media hierbij sterk inzoomt op de menselijke figuur en diens leed, liet Sarah De Vos juist dit aspect volledig achterwege. Daardoor krijgt het beeld een bredere en diepere betekenis en krijgt de toeschouwer de opportuniteit om te reflecteren.

Het kunstwerk is veranderlijk naargelang de lichtinval, de reflectie van de locatie en de plek van de toeschouwer. Het raam is enerzijds totaal transparant, maar gaat anderzijds schuil achter zichzelf. Het benadrukt de spanning tussen het vlakke gesloten glas en de diepte van het geschilderde water.

©2018 LUCA School of Arts. Lees onze gebruiksvoorwaarden en privacybeleid.

website by