Smeets, Lode

Trombone

Lode Smeets begon zijn studie als trombonist in 2009 aan het Conservatorium van Amsterdam, waar hij lessen kreeg van Ivan Meylemans, Jörgen Van Rijen, Pierre Volders, Remko De Jager en Ben Van Dijk. Hier behaalde hij in 2013 zijn diploma Bachelor in de Muziek. Tijdens deze studie slaagde hij voor de stageplaats als trombonist bij het Nederlands Philharmonisch Orkest (Amsterdam). 

Hij zette in 2014 zijn studie verder aan het Koninklijk Conservatorium te Antwerpen bij docent Jan Smets. In 2016 behaalde Lode hier zijn diploma ‘Master in Music’.

Naast deze studie volgt hij ook nog lessen baroktrombone bij docent Wim Becu en nam hij masterclasses bij gerenommeerde namen als Michel Becquet, Michel Tilkin,  Joseph Alessi, Jesper Busk Sorensen, Alain Trudel, Ian Bousfield, Christian Lindberg, Olaf Ott, Harrie Ries en Jonas Bylund.

Van 2013 tot 2017 was Lode actief als co-solist trombone bij Brussels Philharmonic en vanaf september 2017 fungeert hij als solotrombone bij Philharmonie zuidnederland.

In november 2017 werd Lode uitgenodigd om als solotrombone te spelen bij het Chamber Orchestra of Europe, dit onder leiding van Bernard Haitink. Hiernaast bezet hij deze plaats ook vaak in orkesten als het Nationaal Orkest van België, Antwerp Symphony Orchestra en het orkest van de Vlaamse Opera.

©2018 LUCA School of Arts. Lees onze gebruiksvoorwaarden en privacybeleid.

website by