Tessa Roegiers

5 MAKERS, 1 SHOW, 1 BELEVING

Geloof in de kracht van samenwerken, de weg naar succes. Geloof in de kracht van tijd, de weg naar kwaliteit.

Het enige dat passanten nog vertraagt is wanneer er iets te beleven is. Mensen gaan ook steeds meer op zoek naar kwaliteit. Deze twee vaststellingen resulteren in het concept ‘blurring’, een bundeling van functies die de beleving versterken.

Makers zijn hiervoor de beste keuze. Zij vertegenwoordigen een beleving op zich en nemen de tijd om kwaliteit te genereren. Daarbij heb ik voor ‘mode’makers (schoenen, kledij, juwelen, handtassen,…) gekozen.

Mijn project zorgt ervoor dat ‘blurring’ tot uiting komt in vormgeving en functie.

Het ontwerp bestaat uit glazen kokers, waarin zich telkens een maker bevindt. Deze zijn fragmentair afgeschermd met een verticale lattenstructuur. Hierdoor wordt de nieuwsgierigheid geprikkeld omdat de ruimte op diverse manieren wordt waargenomen.

Passanten worden afgeremd door een gebogen catwalk, die hun weg doorkruist. Hierdoor komen zij tot interactie met de makers.

Daarnaast verbindt de catwalk de kokers. Hij benadrukt, letterlijk en figuurlijk, de samenwerking tussen de vijf makers. Zij bundelen hun kennis, kwaliteiten, stijlen, … om tot één modeshow, één beleving samen te komen. Om bij te leren en hun kennis en kwaliteiten te versterken. Deze kennis wordt aan de hand van workshops gedeeld met geïnteresseerden.

©2018 LUCA School of Arts. Lees onze gebruiksvoorwaarden en privacybeleid.

website by