Thomas Goossens

Candyworks

Thomas Goossens

Als student interieurvormgever gevestigd in Sint-Pieters-Leeuw ben ik gespecialiseerd in CAD tekenprogramma’s. Bovendien ontwikkelde ik aangestuurd door mijn vooropleiding speciale aandacht voor houten interieurs. De ontwerpen die ik maak beogen niet alleen een mooie uitstraling maar ook eenvoud in vorm en constructie. Het onderdeel constructie heb ik meegenomen uit mijn opleiding in TSO Houttechnieken die mij nog altijd erg inspireert.

Bij het uitwerken van ontwerpen horen ook plannen. Deze teken ik zeer vlot in het programma ‘Vectorworks’. Dit 2D-3D- programma beheers ik uitstekend waardoor ik snel 3D-visualisaties van mijn ontwerpen creëer. Ik koppel graag mijn interesse voor vernieuwende technologieën en technieken aan het ambacht van ‘meubelmaken’. Als persoon ben ik een bedachtzame harde werker. 

 

Candyworks

Het concept van dit project is gebaseerd op suiker. Dit ingrediënt is nu goedkoper dan ooit en wordt massaal ingezet in de voedingsindustrie. De workshopruimte waar verschillende makers en leken confiserie gaan vervaardigen, ligt in de linkse gang aan de kant van het Centraal Station op de gelijkvloerse verdieping.

In het project worden verschillende herhalingen gebruikt van de bestaande constructie, nl goudkleurige raamkozijnen, marmer en mozaïek. Deze elementen komen aan bod in de messing frame van de suikersilo’s, marmer tafelbladen en suikertegels.

Downloads

©2018 LUCA School of Arts. Lees onze gebruiksvoorwaarden en privacybeleid.

website by